Lina Spansk

Graviduppdatering vecka 29

Vill börja med att säga tack till alla er som skickade in förslag på vad ni ville se här på bloggen. 90% av alla ni som skickade in ville att jag skulle blogga mer om graviditeten, gravidträning och bebis! Så kul att ni verkar vara många som är med mig på bebisresan! Så här kommer ett passande inlägg – välkommen vecka 29!

Igår gick jag in i vecka 29 av graviditeten. De senaste veckor har gått extreeeemt långsamt. Känns som att jag aldrig kommer komma i mål just nu! 11 veckor kvar känns väldigt långt bort. Tur att det är mycket som ska hinnas med däremellan som kanske går tiden att gå lite snabbare.  Vi ska ju förhoppningsvis hinna klara av en flytt innan det är dags!

Den senaste veckan har varit bättre än förra när det kommer till sömnen, vet inte om det beror på att värmen har klingat av lite och kanske är det därför jag sover bättre. Så skönt! Sömnen är så otroligt viktig för mig,  jag blir så påverkad när jag inte får ihop mina timmar om nätterna! Hela dagen blir påverkad. Känner ni igen er? Vissa människor verkar sitta på någon sorts superkraft och kan köra på med endast 5-6 timmars sömn i kroppen, för mig känns det just nu omöjligt. Man kan ju hoppas att kroppen vänjer sig, med tanke på att det lär inte bli fler timmars sömn när lillan är ute! Hjälp.. 🙂

Någonting annat som jag börjar känna av är att huden på magen kliar lite vissa kvällar! Jag smörjer varje dag, morgon och kväll, med oljor på magen för att återfukta och försöka undvika bristningar. Men ibland så glömmer jag och då blir huden torr och börjar klia. När huden är utsträckt är den så mycket känsligare för torrhet. Smörja smörja smörja, verkar vara den melodi jag får fortsätta köra på! Jag använder just nu Bio Oil på morgonen och Neal´s yard remedies – Mother´s balm på kvällarna och när jag känner mig extra torr! Den sistnämnda innehåller bara naturliga oljor såsom kokosolja och är superhärlig då den är lite fetare och verkligen smörjer när huden känns spänd! Tips tips tips!

Någonting som är helt underbart just nu är lillans rörelser, wow! Idag när jag satt på kontoret så kunde jag verkligen se, genom min klänning, hur hon rörde sig där inne. Antingen var det en hand eller en fot som kom dragandes från ena sidan till andra, så häftigt. Ville bara få det att hända igen så jag kunde greppa tag om den där lilla foten/handen där inne!

Nästa vecka ska jag till barnmorskan för att mäta magen och lyssna på hjärtljuden, det var lite drygt 6 veckor sedan mitt senaste besök, då semester kommit emellan, så det ska bli så kul att få höra dom snabba hjärtslagen igen.

Jag har även ett extra ultraljud inplanerat nästa vecka, det ska bli så spännande! Det blir förmodligen sista gången vi ser henne på ultraljudsskärmen, innan vi får träffa henne live. Magi! En av mina kollegor berättade för mig idag att hon också hade ett senare ultraljud, och att man då tyvärr inte såg bebisen lika tydligt som innan, eftersom bebisen är så stor vid det här lagret. Så jag ska försöka att inte ha för höga förhoppningar på hur mycket vi kommer kunna se! Någon av er som har erfarenhet från ultraljud i vecka 29? Jag uppdaterar mer om det nästa vecka hur allting gick!

Träningen rullar på bra just nu. Jag ser till att planera in när jag ska träna och vad jag ska göra. Jag har lagt till lite mer konditionsträning än vad jag brukar köra då jag just nu älskar känslan efteråt med endorfiner som sprutar i kroppen. Min favorit just nu för konditionsträning är crosstrainern. Den är skonsam nu när magen blivit större och man inte känner sig sådär super smidig! Tre av mina veckopass innehåller numera 30 min kondition, 30 min styrka.

Mer specifikt inlägg om hur min träning ser ut just nu kommer senare i veckan!

Kram <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.