Lina Spansk

Kokosolja – magisk på så många vis

Ikväll stod jag i badrummet och insåg hur beroende jag är av kokosolja i min vardag!

Jag vet att kokosoljan har varit uppe på tapeten överallt på slutet och detta är bara ett blogginlägg i mängden med alla fördelar kokosoljan har. Men jag tycker ändå att den är värd att lyfta igen, för ikväll så fick jag användning av den på ett nytt sätt.

Igår köpte jag en ny mascara, och jag bestämde mig i sista sekund för att ta en vattenfast. Normalt sett så använder jag alltid mascara som går att tvätta bort, men jag tänkte att nu när det är sommar är det kanske bättre med en vattenfast. Men såklart tänkte jag inte på att jag inte hade något sminkborttagningsmedel hemma. Imorse använde jag mascaran för första gången och nu ikväll när jag kom hem och bara ville tvätta av mig sminket märkte jag att mascaran satt fast sten hårt!

Så jag svor lite för mig själv innan jag använde mig av det gamla knepet, google kan allt, och googlade på hur man lättast får bort vattenfast mascara utan make up remover. Jag hamnade på en blogg där en tjej skrev att man kunde använda matolja, vi använder inget annat än kokosolja i köket, så kokosoljan fick åka med in i badrummet för ett försök! Jag blötte ner en pad med vatten och tog lite kokosolja på padsen och började gnugga försiktigt, och allt lossnade! Hur lätt som helst! Nu kommer detta säkert inte som en nyhet för många då alla vet att fett löser fett. Men visste du också att kokosolja har ett rykte om att motverka ålderstecken? Så istället för att tvätta bort allt med vanlig rengöring sen, så tvättade jag bara av huden och smorde in hela ansiktet med ett tunt lager kokosolja. Min hud blir oftast torr, så ibland kör jag en skrubb för att få bort döda hudceller och smörjer sen med olika ansiktsoljor. Jag har då tagit kokosolja ibland när jag känt att huden varit extra torr, och det har funkat minst lika bra som mina andra oljor. Nu var det längesen sist jag gjorde det, och blev glad nu när jag blev påmind om det pga min vattenfast mascara. Jag tänkte att detta ska jag dela med mig av, till er andra torrisar där ute som vill ha lite bra hudvårdstips! 🙂

Om du har torr hud, som jag, speciellt under vintern, så kan du smörja in hela kroppen med denna olja, så magiskt, och en helt naturlig produkt!

Men kokosoljan är en magisk produkt på fler sätt, det är någonting som ALLTID finns hemma i vårat kök. Vi steker all mat i kokosolja. Kokosoljan finns att köpa både med eller utan smak, så man kan anpassa efter vilken mat det är man lagar om man vill slippa kokossmaken. Själv tycker jag den är god och använder gärna den med smak.

Någonting som både jag och Kevin också gör är att äta en tesked kokosolja varje dag. Det sätter igång förbränningen i kroppen och innehåller bara bra fetter för kroppen. Kevin dricker det i sitt kaffe och jag tar en tesked precis som den är, varje morgon.

Hoppas du också är en kokosolja LOVER. Annars kanske du också kan bli en. <3
Natti natti!

Här är ett tips på min favorit kokosolja från Cocovi:

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.