Lina Spansk

Vad är vardagslyx för dig?

Vad är vardagslyx för dig?

I fredags var jag helt ledig från jobb och passade på att boka in mig på behandlingar på Spektrakliniken. Varenda gång jag är där blir jag påmind om hur viktigt det är att ta hand om sin kropp. Jag har lagt ner oändligt många timmar och pengar på att sköta min träning, men sällan har jag lagt tid eller pengar på att unna kroppen behandlingar. Behandlingar såsom massage, ansiktsbehandlingar, nya hudvårdsprodukter m.m. Men varenda gång jag gör det så blir jag påmind om hur skönt det är och hur bra man mår efteråt.

De senaste månaderna har jag och Kevin unnat oss att gå iväg och få helkroppsmassage. Det var det första steget till att jag kom på att jag ska ta bättre hand om mig själv.

I somras fyllde jag 30 och med det så lovade jag mig själv att från och med nu ska jag se till att ta hand om min hy, för att hålla mig fräsch länge. Så för drygt två månader så tog jag första steget och började regelbundet ta olika behandlingar för min hud på Spektrakliniken. Första gången jag var där så gjorde tjejerna där en utvärdering av min hy och förklarade för mig hur jag ska sköta min hy. De rekommenderade mig en hudserie från IMAGE och jag älskar den serien, jag har bytt lite mellan de olika krämerna och hittat mina favoriter som passar just min hy.

Förutom det så går jag även och gör IPL behandlingar för ansiktet. Detta är en ljusbehandling av ansiktet som tar bort ojämnheter och tidiga ålderstecken. Första behandlingen jag gjorde så märkte jag efter några dagar att mina pigmentfläckar (fräknar) och röda pigment minskade tydligt. Behandlingen tar ca 40 min där man behandlas med olika frekvenser av ljus. Vissa frekvenser bränner till lite, känns nästan som en gummisnodd slår till mot huden. Men på mindre än en halv sekund är det borta. Efteråt är man lite röd men det lägger sig på bara några timmar. Några dagar efter behandlingen så känner man hur hyn får en helt annan lyster och en jämnare ton. Detta är en behandling som passar perfekt nu under vintern då man inte har någon solbränna och är en väldigt snäll men effektiv behandling. Jag är nu inne på min tredje behandling och tanken är att jag ska hinna med en till innan vi drar till Bali i februari.

Den andra behandlingen jag tar just nu är hårborttagning med diodlaser. Jag behandlar armhålorna och halva benen (smalbenen) och resultatet kom mycket snabbare än jag trodde! Jag har gjort två behandlingar och har i princip bara några få strån kvar. De säger att jag haft tur med behandlingen då det ofta krävs fler tillfällen, men allt beror på hårets växtcykler, och jag verkar ha haft tur med att de flesta ligger i samma fas. Jag kommer gå en tredje gång för att få bort det sista, men tror det kommer vara den slutgiltiga behandlingen för mig. Även Kevin kör denna på halsen och har fått lika bra resultat som mig! Så vi båda är super nöjda med behandlingen.

Jag älskar dessa tillfällen då jag får gå iväg och ta hand om mig själv, och det är verkligen någonting jag ska fortsätta vara bra på, även när dessa behandlingar är klara. Något som jag är sugen på att prova är en kemisk peeling, är det någon av er som testat detta och kan ge lite feedback? Ser många som testar just nu och att det verkar vara super bra om man är torr i hyn, precis som jag. Skicka gärna in tips eller om ni har någon annan behandling som ni vet är bra!

Efter att ha varit på Spektrakliniken flitigt på slutet så har jag även lyckats få till en rabatt till er som är intresserade att prova på!

Med koden ”LINA50” får du just nu 50% rabatt på de behandlingar jag gör, IPL för ansiktet och hårborttagning med diodlaser. Hur bra? 😀 Så glad att jag får dela ut detta till er!

De vill även ge er som är intresserade en bra deal för botoxbehandlingar. 500 kr rabatt vid första tillfället.

Bokar ni tid, så hälsa från mig. Alla tjejerna där är super härliga och tar verkligen väl hand om en <3
Länk till behandlingarna på spektrakliniken hittar ni HÄR !

För er som är intresserade av hudvård visar jag här vilka produkter från IMAGE jag har testat.

RENGÖRING – Ormedic balancing facial cleanser
Super skön organisk rengöring som innehåller aloe vera, green tea och kamomill. Jag som är ganska torr i hyn har haft svårt för vissa rengöringskrämer som torkar ut. Men den här löddarr, tar bort sminket så man känner sig ren och fräsch utan att bli uttorkad.

ANTI AGE SERUM – Ageless total anti-aging serum
Är min första anti age produkt och innehåller syror. Detta är den enda av dessa produkter som jag fått lov att kämpa lite med. När man provar anti age krämer för första gången så kan huden reagera och det har min gjort, trotts att jag försökt successivt slussa in den (var tredje dag) så klarar jag inte riktigt av den tyvärr. Den gör min hud väldigt torr. Jag ska ge den ett nytt försök, men i sommar när min hy inte är lika torr som nu.

DAGKRÄM 1 – Prevention+ daily hydrating moisturizer SPF 30
Detta är min top one produkt från Image. Jag älskar den här dagkrämen! Den är lite fetare i konsistensen, just när man stryker på den, i och med att den innehåller solskydd. Men efter bara 3-5 min har den sjunkit in och lämnar huden slät och mjuk. Love it love it love it!

ANSIKTSKRÄM – Vital C hydrating repair creme
Denna använder jag under min dagkräm 1. Den är mycket lättare i konsistensen och absorberas snabbt in i huden. Jag använder även denna som nattkräm.

Efter ca 8 veckors användning av ovanstående produkter så kompletterade jag med dessa två. Jag valde även att plocka bort anti age serumet tills sommaren är här. Med dessa två som komplement så har jag äntligen lyckats hitta en komplett hudvårdsserie, som passar just mig!

RESCUE BALM – I rescue post treatment recovery balm
Denna använder tjejerna efter ljusbehandlingarna och jag fick lov att fråga sist jag var där vad det var för kräm, för den är verkligen super skön. Den heter rescue balm av en anledning, den lugnar och återfuktar. För min torra hy är denna guld! Jag använder den när jag känner mig extra torr, smörjer in mig innan jag gör och lägger mig och vaknar med en återfuktad känsla. Magi.

ANSIKTSOLJA – Vital C hydrating facial oil
Använder jag numera över min ansiktskräm från Vital C. Sen jag kompletterade denna så min hy blivit så mycket bättre, innan kunde jag på morgonen känna mig en aning torr innan jag fick på mig mina dagräder. Men när jag har denna på nattkrämen så har jag inte alls den känslan när jag vaknar längre.

Hoppas ni fann lite bra råd och tips kring ansiktsvård! Vi är duktiga på att tänka på träningen, på jobbet, på maten vi äter o.s.v men jag tror de flesta av oss är dåliga på att ta hand om våra kroppar på det här viset. Se till att unna dig en ansiktsbehandling, massage eller ny hudvårdsserie lite då och då. Det är våra kroppar värda som kämpar med att uppnå alla våra vardagsmål! 🙂

Kram, ha en fin söndag! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.