Valborg! Vad mysigt! Vi ska ut till Stenhamra ikväll och fira med två familjer till. Grillning och sen brasa till kidsens förtjusning. Det blir en härlig kväll.
Jag har ett bra recept till kvällens mys! Parmesanchips med sesam och basilika! Det är så himla lätt att göra och alla älskar dom. Gör inte ni det också? 🙂
Jag piffar till lite med att tillsätta finhackad basilika, sötmandel och sesamfrön för att få ännu fler smaker och crunch, mums mums. Enkla snacks som går på ett nafs att göra!
Ca 30-35 st
150g parmesanost
1/2 dl sesamfrön
75g sötmandel
1 tsk salt
Lite svartpeppar
1. Hacka sötmandeln och basilikan fint.
2. Riv parmesanosten grovt.
3. Blanda ihop allting och fördela ut i högar på plåten. 12 högar/plåt. Ca 1 msk/hög.
4. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min i 200 grader tills dom blivit gyllenbruna.
Just stop in on An Open Track Day, it is the opportunity for
you to drive your car or bike on the racetrack. Ireland is the envy of Europe when it comes to discussions of economic progress; without doubt our Learner Driving
and Driving Test regime has to be the absolute pits and it is
going to take a mammoth effort to bring about any improvement in the situation. Before hitting the road, I sat down at one of the personal computers to
check up on some e-mails.
Parmesanchips är väldigt gott och det låter ju ännu godare med basilika och sesam, får testa det =) Här hemma har vi precis ätit världens godaste färska pasta med fläskfilé och rosmarinsås så nu är vi mätta och belåtna och är parkerade i soffan för att ta det lugnt och se på tv. Funderade på om vi skulle gå och se någon brasa men det blåser så himla mycket och jag är lite hostig så vi får stå över det.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Vilken kväll! Vilken mat! Hoppas ni hade det trevligt!
Vi hade det supertrevligt =) Har köpt på mig lite små ”mormorsformar” och tänkte i dagarna ge mig på att baka dina fina miniblåbärspajer som du gjorde i finalen av ”Hela Sverige bakar”, hoppas bara att mina blir iaf hälften så fina som dina (Birgitta ville ju tom ha receptet och de såg riktigt goda och knapriga ut) =)
Vad kul!
Pensla formarna supernoga och ströa med mjöl i ett tunt jämnt lager innan du klämmer i degen så lossnar dom finfint sen!
Dom är så söta och jag älskar munsbitar som man bara kan trycka upp i gommen, hehe. Japp, Birgitta blev kär, hahaha!