Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Spökmaränger med lakritssmak!

Publicerad,

IMG_1463.JPGBuhuhuuuuuuhu!;)

Ca 30 maränger

2 äggvitor
1 dl strösocker
1 tsk ättikssprit
2 tsk lakritsextrakt
Svart pastafärg

1. Vispa äggvitor, socker och ättikssprit över vattenbad tills smeten når ca 60 grader.

2. Tag av från värmen och fortsätt vispa tills marängen blivit sval igen, bildar vita toppar och är blandning fin.

3. Sikta ner lakritsextraktet och vänd om med stora tag så det fördelas jämnt i marängen.

4. Tag en tandpetare och tag en liten klick svart färg och dra runt några streck i marängen. Fyll en spritspåse med rund tyll. Spritsa ut små spöken på plåt med bakplåtspapper.

5. Grädda i 100 grader i 1.5 timmar. Stäng av ugnen och låt dom stå kvar i eftervärmen i ca 15 min till. Dom ska släppa bakplåtspappret lätt. Tiden i ugnen varierar beroende på hur stora maränger du gör och vad du har för ugn!

6. När marängerna har svalnat helt, dekorera med tandpetare eller pensel med pastafärgen!

IMG_1381.JPG

IMG_1382.JPG

IMG_1384.JPG
Storlek på mina är ca 4 cm höga och botten som en enkrona!

IMG_1385.JPG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *