Kombon citron och choklad är ju bara sååå härlig! Jag visste inte riktigt hur lemoncurden skulle bete sig i ugnen men det visade sig gå finfint!
Så, här har ni kladdkaka 1/3!
Ha en härlig söndag nu!
4 ägg
3 dl strösocker
125g smör
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix)
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
Lemoncurd:
Pressad saft från 2+1 citroner
Rivet skal från 3 citroner
1.5 dl strösocker
50g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor
1. Smält smöret och låt svalna.
2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggfluffet. Vänd ner smöret med.
4. Lemoncurd. Blanda saft från 2 citroner, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig. Rör ihop maizena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna nån minut och tillsätt i kastrullenunder konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna.
5. Smörj en 24 cm springform och ströa med kokos. Häll i smeten och klicka sen ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det ”swirlar” till sig lite. Grädda i 175 grader i ca 35 min.
<
You actually make it appear so easy together with your
presentation but I find this matter to be actually something that I think I might by no means
understand. It seems too complex and very huge for me.
I’m having a look forward in your subsequent submit,
I’ll attempt to get the grasp of it!
Mmmm. den va god!
Hihi! Har du redan hunnit testa den!? Häääärligt!!!
If you wish for to improve your experience just keep visiting this web site and be updated with the newest news
posted here.