Älska att baka

Kladdkaka med citronswirl!

Kombon citron och choklad är ju bara sååå härlig! Jag visste inte riktigt hur lemoncurden skulle bete sig i ugnen men det visade sig gå finfint!

Så, här har ni kladdkaka 1/3!

Ha en härlig söndag nu!

IMG_0790.JPG
4 ägg
3 dl strösocker
125g smör
2.5 dl vetemjöl (eller 3 dl glutenfri mix)
1.5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt

Lemoncurd:
Pressad saft från 2+1 citroner
Rivet skal från 3 citroner
1.5 dl strösocker
50g smör
1 msk maizena
2 ägg
2 äggulor

1. Smält smöret och låt svalna.

2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt.

3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i äggfluffet. Vänd ner smöret med.

4. Lemoncurd. Blanda saft från 2 citroner, skal, smör och socker. Koka upp så allt löser sig. Rör ihop maizena med saft från den tredje citronen och rör ner i den varma blandningen. Vispa äggen och äggulorna nån minut och tillsätt i kastrullenunder konstant omrörning, det får inte koka! Rör tills det har tjocknat. Låt svalna.

5. Smörj en 24 cm springform och ströa med kokos. Häll i smeten och klicka sen ut all lemoncurd över smeten i klumpar. Tag en kniv och dra några drag här och där så det ”swirlar” till sig lite. Grädda i 175 grader i ca 35 min.

IMG_0772.JPG
Swirly swirly!

&lt

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maybell

    You actually make it appear so easy together with your
    presentation but I find this matter to be actually something that I think I might by no means
    understand. It seems too complex and very huge for me.
    I’m having a look forward in your subsequent submit,
    I’ll attempt to get the grasp of it!

Comments are closed.