Puh, I made it. Har precis kommit hem från bröllopet och tårtan blev bra.
Jag var nervös igår och tänkte att jag bara ville ha det överstökat men idag när jag stod där och roddade sida vid sida med cateringpersonalen så var det himla kul! Det var liksom själva konstruktionen som jag bävade för. En sån massiv jädra pjäs balanserad på träpinnar. Tårtan skulle serveras kl 21.30 och jag var klar 21.15, perfekt timing. Men det var så långa tal vid middagen så tårtan serverades inte förens 23.15! Vi gjorde utrymme för tårtan i en stor kyl och när jag öppnade dörren för att kika in på den så hade den börjat glida åt sidan, shiiiiiit!!! Min värsta mardröm ju!
Lösning, 30 min kvar till servering. Montera bort alla bottnar och placera om pinnarna, spackla snyggt igen och vänta till 10 min innan servering. Nerver av is gällde. Jag monterade tårtan och dekorerade på plats i den fina matsalen på 5 min. Jädrar i min lådda vilken pärs!
Gäster kom fram och många sa att det var den godaste tårtan dom någonsin ätit! Tjihoooo, bästa betyget!
Nu kommer jag att sova gott!
Kl 04.15 i morse var jag klar med figurerna.
Dax att börja spackla! Innehåll:
Browniebotten
Chokladmousse med grovhackad choklad
Mörkrosa botten med grädde och hallon
Mellanrosa botten med lemoncurd
Ljusrosa botten som topp
Spacklad med ren grädde
Skynda på med talen nu så vi får börja skära upp tårtan!
Färska pioner väntade på att få bestiga tårtan.
Osså en liten en, gluten och laktosfri. Alla måste få njuta av tårta!
Otroligt vacker tårta! Hur det ens är möjligt att göra en sådan förstår jag inte. Av beskrivningen av innehållet så lät den ju dessutom fantastiskt god! Och, alltså, uttrycket i ”brudens” ansikte – underbart 🙂
Tack snälla snälla du!
Jag är inte så erfaren tårtmakare men man lär sig nya saker varje gång! Du skulle också fixa det! Promise!
Kram!
Kan inte du lägga upp recept de de olika komponenterna i tårtan? Det skulle vara så kul att smaka!
Kram på dig!
Hej Antonia!
Nu har jag lagt till länkarna till fyllningarna i inlägget! Hallonfyllningen var bara mosade hallon blandat med vispad grädde! Såååå gott och fräscht!
Guuuud, vilken snygg!!! Den ser värkligen god ut! 😛
Hur fick du till det där snygga mönstret i grädden? 🙂
Ha en bra dag!
Men tack du snälla! Den blev god, syrlig, söt, len och med chokladbitar som lite motstånd 🙂
Jag bara la på grädden med en liten spatel, inga konstigheter. Grädden vispade jag kylskåpskall och med stavmixer. Upplever att den får en lenare konsistens som håller bättre att spackla med!
Njut av din lördag!