Gigantiska chokladkakor, mjuka i mitten och en touch av flingsalt på toppen!
Ca 18 st
200g 70% choklad
50g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk kakao
2 dl vetemjöl
Havssalt
1. Sätt ugnen på 180 grader
2. Smält chokladen och smöret över vattenbad.
3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.
4. Häll chokladsmöret i äggfluffet och vänd om försiktigt så det blandas ordentligt.
5. Tillsätt bakpulver, salt kakao och vetemjöl och blanda igen.
6. Tag två matskedar och klicka ut smeten på plåtar, 6 klickar/plåt.
7. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten.
Caroline: Med Geisha i så blir det nog farligt gott!! Älskar Geisha!! Ska testa det nästa gång 🙂
Ska absolut testa dessa! Men när i ordningen ska kakaon i? Med mjölet kanske? 🙂
Dessa blev ju underbart goda!! 🙂
Lätta att slänga ihop medan bröden jäser!!
Toppen!!
De ser fantastiskt goda ut. Kan jag göra de glutenfria? Vad tar jag i så fall istället för vetemjöl?