Älska att baka

Chokladkakor

Gigantiska chokladkakor, mjuka i mitten och en touch av flingsalt på toppen!

Ca 18 st

200g 70% choklad
50g smör
2 ägg
2 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 msk kakao
2 dl vetemjöl
Havssalt

1. Sätt ugnen på 180 grader

2. Smält chokladen och smöret över vattenbad.

3. Vispa ägg, socker och vaniljpulver vitt och pösigt.

4. Häll chokladsmöret i äggfluffet och vänd om försiktigt så det blandas ordentligt.

5. Tillsätt bakpulver, salt kakao och vetemjöl och blanda igen.

6. Tag två matskedar och klicka ut smeten på plåtar, 6 klickar/plåt.

7. Strö över flingsalt och grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna på plåten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ida

    Ska absolut testa dessa! Men när i ordningen ska kakaon i? Med mjölet kanske? 🙂

    Svar:
    Oops! Nu är det tillagt! Kakaon ska i tillsammans med mjölet, saltet och bakpulvret! Tack för att du uppmärksammade missen
  2. Amanda

    Dessa blev ju underbart goda!! 🙂

    Lätta att slänga ihop medan bröden jäser!!

    Toppen!!

    Svar:
    Vad kul att du gillade dom! Jag tänkte lägga in en geisha ruta i mitten på dom nån gång, vad tror du om det? Hihi!
    Caroline Ahlqvist
  3. Ingela

    De ser fantastiskt goda ut. Kan jag göra de glutenfria? Vad tar jag i så fall istället för vetemjöl?

    Svar:
    Hej Ingela! Absolut! Jag skulle ta glutenfri mix rätt av! Tänk på att lägg till lite mer av den mjölsorter då eftersom degen ”äter upp” mer av det glutenfria mjölet! Annars kan du ta rismjöl, kokosmjöl eller sojamjöl
Comments are closed.