Alltså, man blir inte allergisk när man käkar det, hehe. Nej, jag har tagit fram ett bröd som är för människor som inte tål varken gluten, mjölk, ägg, nötter, soja, vetestärkelse eller malt. Puh, inte lätt men ett roligt mission!Det här blev ett ganska sött bröd som jag tycker passar perfekt till mellis för barnen. Saftigt och smakar mycket. Bovetet och saltet tar ner sötman lite men bananerna och dadlarna fuktar till smeten så det blir saftigt.
1 bröd
2 mogna bananer
6 dadlar
2 kokta potatisar
5 msk kokosolja
1 msk citronsaft
2 dl havregrädde
1 dl kokosmjöl
3 dl 100% rena havregryn
1 dl bovetemjöl
1 tsk kanel
1 tsk bikarbonat
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
1. Mixa ihop bananer, dadlar och potatis. Tillsätt oljan, citronsaften och havregrädden.
2. Blanda övriga ingredienser och tillsätt. Blanda ordentligt så det blir en kletig massa.
3. Fyll en brödform smord med kokosfett eller använd en form av silikon. Grädda 175 grader i 60 min. Låt svalna under handduk 1 timme innan det skärs i skivor.
Hej Carro.
Blir så glad av din blogg (tack!)
I hela mitt liv har jag varit allergisk mot bl.a. Ägg,nötter och mandlar. För snart två veckor sedan fick jag även besked om att jag blivit allergisk mot gluten. Så, därför blir jag så glad av dina inlägg som detta som jag hamnade på
via Google. Det är tufft att ha den allergikombon som jag har -aldrig upplevt det som problem tidigare men nu med gluten blir det plötsligt krångligt. Eftersom jag fyller år snart är jag på halt efter fler goda recept (läs kakor….:)) Skulle vara så tacksam om du fortsätter tipsa om glutenfritt och tagga inläggen.
Kram från Dalarna.
Så fint!
Vilken härligt inspirerande bakblogg! Var kommer den fina skärbrädan med hjärtat från?
Mvh Therese
Hej Caroline, tack för all inspiration, både här, på tv och på Instagram! Du är helt underbar 🙂 Nu måste jag fråga, hur får man hemma bakad bröd att INTE smaka jäst??? Jag har förståt att jäsningstiden är A&O, men jag har testat baka kalljästa bullar, och den första satsen blev både underbakat och smakade jäst (enligt receptet skulle dem mer eller mindre från kyl in i ugn). Andra satsen lätt jag jäsa en timme ute innan jag bakade dem (sänkte även temeraturen och hade dem längre i ugnen) men dem smakade ändå jäst. Några bra tips hur man får hemma brödet att inte smaka jäst?
Tacksam för svar.
MvH
Alexandra