6 port
Tid: 1 timme
Ugn: 225 grader
Botten:
2.5 dl 100% rena havregryn
2.5 dl majsmjöl
150g smält smör
1 dl kesella
Fyllning:
400g nötfärs
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 paket bacon (140g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk färsk oregano, finhackad
2 dl creme fraiche
20 svarta oliver
1 dl soltorkade tomater, finhackade
3 ägg
1 dl riven parmesanost
2 tomater
1/2 rödlök i tunna skivor
1. Blanda alla ingredienser till bottnen och tryck ut i en pajform.
2. Förgrädda skalet i 15 min.
3. Bryn färsen i smör och tillsätt finhackad bacon, gul lök och vitlök och fräs tills löken är genomskinlig och baconen fått färg.
4. Krydda med salt, svartpeppar och oregano. Rör i creme fraiche och soltorkade tomater och koka ihop i 5 minuter. Tag av från värmen.
5. Rör ihop äggen lite snabbt och häll i färsen. Hacka oliverna och tillsätt.
6. Fyll pajskalet och strö över osten och lägg på skivad tomat. Grädda ca 30 min i nedre delen av ugnen.
7. Strö över tunna ringar av rödlök och lite oregano.Servera med en härlig sallad!
En av de godaste pajdegarna jag testat! Galet god till och med!! Kommer lätt använda denna till alla pajer nu!