Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Pannacotta med smak av vanilj, choklad och päron

Publicerad,


6 portioner

Vaniljpannacotta:
4 dl grädde
1 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
1.5 st gelatinblad

Päronpannacotta:
1 sött päron
1 msk strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
3 msk vatten
1 tsk päronessens
En liten klutt grön pastafärg
3 dl grädde
1/2 dl strösocker
1.5 st gelatinblad

Chokladpannacotta:
3 grädde
1/2 dl strösocker
75g mjölkchoklad
1.5 gelatinblad

Chokladganache:
100g 70% choklad
1/2 dl grädde

Garnering:
pistagenötter
100g mörk chokladchokladtransfer

1. Vaniljpannacottan:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min så dom mjuknar.

2. Koka upp grädde, socker och vaniljpulver i 30 sek, tag av från värmen och lägg sedan i gelatinbladen. Blanda.

3. Ställ 6 glas som på bilden i strösocker så alla glasen tiltar.

4. Fyll en liten bit upp på varje glas. Ställ i kylen 3 timmar att stelna.

5. Gör päronmoset. Tärna päronet fint och blanda ihop med socker, vatten och vaniljpulver. Puttra ca 10 min tills päronen är helt mjuka. Smaksätt med päronessansen. Mixa slätt med stavmixer.

6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Koka upp grädden, sockret och päronmoset i 30 sek och sila sen för att få bort päronresterna. Färga med grön pastafärg, tag en liten färgklutt på en tandpetare och rör ner i pannacottan. I med gelatinbladen och blanda.

7. Vrid alla glasen ett halvt varv i sockret och fyll på med päronpannacottan, kyl i 3 timmar.
8. Chokladpannacottan:Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min.Koka upp grädde, strösocker och häll över chokladen som du hackat fint så allt smälter. Ställ glasen plant på en bricka och häll på chokladpannacottan. Stelna i 3 timmar.
9. Chokladdekoration:Smält den mörka chokladen i vattenbad och bred ut på transferpappret. Lägg i kylen för att stelna och tag sen fram och dra av pappret. Skär i trekanter.

10. Chokladganache:
Smält chokladen i vattenbad och rör ner grädden och rör så det blir en krämig chokladsmet.

11. Dekorera:
Häll ganachen på toppen av varje pannacotta. Hacka pistagenötterna och strö över på toppen och avsluta med att sticka ner chokladdekorationen i varje glas. Servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *