Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Lakritsfudge med flingsalt

Publicerad,

Ibland får jag till det, mums mums!Enkelt och såååååå sjukt gott!

Ca 30 bitar

150g turkisk peppar
3 dl rörsocker
3 msk ljus sirap
1.5 dl grädde
100g vit choklad
30g smör
1 msk vaniljsocker
Svart pastafärg
1 tsk flingsalt

1. Mortla Turkisk peppar till fint pulver.
2. Blanda Turkisk peppar, socker, sirap, grädde och vit choklad och koka tills den börjar se lite fet ut och släpper kanterna på kastrullen. Fudgen är färdigkokad när den håller kulprovet. Kulprov: tag 1 tsk smet och häll i ett iskallt glas vatten. Om det går att forma en kula av smeten så är den klar.

3. Tag en liten klutt pastafärg och rör ner i smeten.

4. Klicka ner smör och vaniljsocker och vispa med elvisp tills det blir tydliga spår av vispen och smeten blir matt. Ca 5 min.

5. Fördela smeten i en form ca 20*20 cm klädd med bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt svalna något innan det ställs in i kylen över natten.

6. Skär i kuber och njuuuuuuuut!!!

6 Kommentarer

  1. Detta ska jag definitivt testa! Låter hur gott som helst, lakrits fanatiker som jag är! (^ ^)

    Kram på dig <3

  2. Åhhh vad det låter gott! *drägla* älskar lakrits!

    Kram på dig!

  3. Gjort dessa idag! Så goda!!!

  4. tänkte på det där med temperatur.. vilken temperatur skall man upp i?

  5. Supergott! Hela familjen slukade dem i ett nafs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *