Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Petit choux semlor

Publicerad,

Petit Choux:

3 dl vatten

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 st ägg

Mandelmassa:

50 g sötmandel

0,5 dl florsocker

1 dl grädde

Topping:

2 dl vispad grädde

Florsocker

1. Petit choux:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.Spritsa ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
2. MandelmassaMal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.
3. Montera: Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *