Petit Choux:
3 dl vatten
100 g smör
2 dl vetemjöl
3 st ägg
Mandelmassa:
50 g sötmandel
0,5 dl florsocker
1 dl grädde
Topping:
2 dl vispad grädde
Florsocker
1. Petit choux:Värm ugnen till 175 grader. Smält smöret och tillsätt vattnet, koka upp. Vispa ner mjölet så att det bildas en deg som släpper botten på kastrullen, ca 2 min. Tillsätt äggen, lite i taget och vispa slätt.Spritsa ut 15 klickar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ca 40 min. Låt svalna.
2. MandelmassaMal mandeln fint. Blanda i florsockret.Vispa grädden och rör ner i mandelsockret, rör till en jämn smet.
3. Montera: Skär av ett litet lock på varje petit choux. Fyll med mandelmassa. Spritsa grädden snyggt ovanpå och lägg på locken. Sikta lite florsocker över.