Ca 15 st
Botten:
0,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
0,5 dl maizena
100 g varmt smör
1 msk sirap
Fyllning:
2 dl blåbärssylt
1 dl vispad grädde
1 krm vaniljpulver
10 st blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
2. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj.Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.