Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Miniblåbärspajer

Publicerad,

Ca 15 st
Botten:

0,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

0,5 dl maizena

100 g varmt smör

1 msk sirap
Fyllning:

2 dl blåbärssylt

1 dl vispad grädde

1 krm vaniljpulver

10 st blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
2. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj.Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *