Älska att baka

Miniblåbärspajer

Ca 15 st
Botten:

0,5 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

2 dl vetemjöl

0,5 dl maizena

100 g varmt smör

1 msk sirap
Fyllning:

2 dl blåbärssylt

1 dl vispad grädde

1 krm vaniljpulver

10 st blåbär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda florsocker, vaniljsocker, maizena och vetemjöl. Hacka i smöret. Tillsätt sirapen och arbeta snabbt ihop till en smidig deg.Fyll små smorda stjärnmetallformar, smorda med smör och pudrade med mjöl och grädda i 8 minuter.Knacka försiktigt ur alla små bottnar från formarna.
2. Smält den vita chokladen i vattenbad och pensla alla pajformarna inuti. Fyll med en tsk blåbärssylt. Vispa grädden hårt med vaniljpulvret och spritsa ut en rund boll i kanten på varje paj.Garnera med ett blåbär mitt i gräddbollen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.