Idag fick jag ett ryck och bestämde mig för att göra min hemma gjorda granola igen. Den är självklart sockerfri (1/3 månader avklarade i min sockerfria utmaning!) och innehåller massor av nötter och kokos som jag älskar!
Det är så lätt att slänga ihop denna! Sätt på ugnen på 200 grader och blanda alla torra ingredienser i en stor skål. Häll ut allting i en ugnsform och knåda ihop det tillsammans med kokosolja och vatten! Sätt in plåten i ugnen och låt den stå där i ca 45 min. Se till att röra om lite då och då så att det inte bränns! (Som ni ser på övre bilden blev min lite bränd! ? Jag lekte med Nowa och glömde bort tiden, så tips! Ställ en timer! ?)
Här kommer ingredienserna:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrön
2 dl solkärnor
1 dl kokosflingor
200 g rostade kokoschips (läggs i efteråt)
100 g hackad mandel
200 g hackade hasselnötter
6 msk kokosolja
2 dl vatten
1 msk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk salt
Förvara torrt. Jag har min i en glasskål 🙂
Kram på er,
L