Lina Spansk

Hur kan vi boosta kroppen under stress?

I annonssamarbete med Pureness

För 5-6 år sen var jag som mest aktiv med mitt tävlande inom Fitness.
När jag blickar tillbaka på den tiden kan det ibland kännas som ett annat liv, samtidigt som alldeles nyligen.

Det var 2014 som jag klev in på Delta Gym och frågade om jag kunde få tävla för dom under vinterns tävlingar. Jag hade då slitit flera år på gymmet och började känna mig redo för en tävling. D som är ägaren av detta gym tog in mig med öppna armar och stöttade mig 100% från den dagen. Han berättade om vikten att äta rätt kosttillskott för att ge kroppen rätt förutsättningar när man tränar så hårt som jag gjorde.

Det var här jag för första gången kom i kontakt med Magnesium som kosttillskott och förstod hur mycket det kan göra för en kropp som tränar mycket och har en aktiv livsstil.

Dom dagarna jag känner mig trött i kroppen, antingen från träningen eller mycket stress runtomkring så ser jag alltid till att ta mina magnesium tabletter innan jag somnar. Magnesium har också en ”bästa vän”, nämligen zink. Magnesium och zink tillsammans hjälper våra muskler med återhämtningen och främjar dessutom god sömn. Perfekt för dom stressigaste dagarna när man har svårt att komma till ro i kroppen.

Hur vet jag att detta är för mig?
Många populära livsmedel såsom kaffe, socker och alkohol kräver magnesium för att brytas ned i kroppen. Äter du dessutom en kalciumrik kost med mycket mejeriprodukter drivs magnesium snabbare ur kroppen. Adderar du stress på det eller intensiv träning så är du förmodligen en av dom som mår bra av att tillsätta magnesium i sin vardag.

Varför ska jag välja magnesium?

  1. Stärkande för skelett, muskler och nervsystem
  2. Bidrar till muskelaktivitet och proteinsyntesen i kroppen
  3. Hjälper om man har mycket kramper
  4. Minskar risken för benskörhet (extra viktigt när man nått klimakteriet)

Varför ska jag även addera zink?
Zink är också ett viktigt kosttillskott för dig som tränar hårt och vill hålla fettförbränning samt muskeltillväxten på topp. Vid hård träning utsöndrar kroppen zink. Zink har också en viktig del i bland annat hormonregleringen.

  1. Stärkande för skelettet
  2. Bidrar till friskare hud och hår
  3. Upprätthåller immunförsvaret
  4. Innehåller vitamin B6 och C-vitamin som effektiviserar upptaget av både zink och magnesium.

När ska jag ta dessa?
På kvällen innan läggdags.

Tripple magnesium har blivit utsedd till årets produkt
av Happy Food Store!
Kostar 129 kr (60 kapslar) & 219 kr (120 kapslar)

Tripple zink kostar 129 kr (60 kapslar)

 

Använder du min rabattkod ”Lina” får du dessutom 20% rabatt på hela sortimentet. Vilket ger dig ett pris på 206 kr för båda två med min rabatt.  Det tycker jag är en riktigt schysst deal för att testa på om detta kan ge din kropp den extra boost du behöver! Shoppa här!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.