Lina Spansk

Ansiktsvård för dig med lätt rodnad och torr hy!

I annonssamarbete med NYR.

Kommer ni ihåg att jag bytte ut hela mina ansiktsvård mot naturlig och ekologisk hudvård från Neal Yard Remedies (NYR) för lite drygt 2 månader sen? Ni är flera som frågat hur jag upplevt produkterna sedan dess, och här kommer min ärliga utvärdering!

Innan jag startade med NYR ansiktsvård så använde jag ansiktsprodukter från flera olika märken. Men redan då fanns deras ansiktstvätt i mitt badrumsskåp, jag fann den rengöringen för lite mer än 2 år sen och har sedan dess älskat den! Så därför kändes det extra roligt att nu få göra en fullständig utvärdering av deras ansiktsvård.

Jag började med produkter från NYR ”orange flower” serie. Info kring dessa finner ni i mitt tidigare blogginlägg (HÄR) – och då bestod min ansiktsrutin av makeup remover, rengöringskräm, ansiktsvatten, olja samt dag/natt kräm. I början blev jag torr och fick små utslag (röda prickar) och kände att min hud var i obalans. Men eftersom jag vet med mig om att det ofta blir så när man byter ansiktsvård så fortsatte jag under en månads tid. Men obalansen hängde kvar och jag fick då hjälp av personalen på NYR att lägga om min ansiktsvård. Vi tog då bort ansiktsvatten, olja samt dag/nattkräm från orange flower och jag fick istället komplettera med serum och dag/natt kräm från deras sensitive serie. Efter ett par veckor var obalansen helt borta och jag kände direkt en skillnad – utslagen var borta och huden kändes återfuktad! Nu hade vi äntligen hittat rätt för mig och min hy!

NYR Sensitive serie är deras nyaste serier och är formulerad särskild för känslig, reaktiv hud med rodnad som behöver lugnande och reparerande vård som inte täpper till utan låter huden att andas. Produkterna passar för hud som lider av tillstånd så som couperosa, rodnad, reaktivitet, rosacea, acne, utslag, excema och överkänslighet.

Så produkterna som jag nu använder är:

Make up remover
Calendula rengöring
Sensitive Restore + Smooth Serum
Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Sensitive serien har även en rengöring som kallas NYR Sensitive Comfort + Hydrate Micellar Cleanser, men eftersom jag alltid älskat Calendula rengöringen har jag valt att behålla den. Men jag ska även våga mig på att testa den framöver, då de andra produkterna fungerat så bra för mig från just den serien.

Såhär ser min nya kvällsrutin ut:
1. Make up remover.
Jag fuktar en bomullspad med vatten och kramar ur, sedan häller jag ut ett par droppar av make up remover och tvättar mig runt ögonen. Denna ögon make up funkar toppen på min mascara och innehåller flera ingredienser som faktiskt vårdar ögonfransarna.

2. Calendula rengöring.
Jag sköljer ansiktet och tvättar sedan hela ansiktet (förutom kring ögonen). Skölj sedan av med vatten. Denna rengöring är krämig och efterlämnar en skön och återfuktad känsla, inte alls torr och stram som jag upplevt med flera andra ansiktsrengöringar.

3. Sensitive Restore + Smooth Serum
Här tar jag två droppar i handflatan och fördelar ut jämt över ansiktet. Denna går snabbt in i huden och lämnar en skön och fräsch känsla. Lukten påminner om aloe vera.

4. Sensitive Replenish + Balance Moisturiser
Avslutningsvis så stryker jag på dag/natt krämen jämt över ansiktet. Även denna är lätt och går snabbt in i huden och lämnar en skön känsla. Denna ansiktskräm innehåller sodium hyaluronate som återfuktar huden och havre-extrakt som gör huden fastare och mjukare.

På morgonen består rutinen endast av:
1. Tvätta ansiktet med vatten.
2. Sensitive Restore + Smooth Serum
3. Sensitive Replenish + Balance Moisturiser

Vanligtvis drar jag mig för att förändra ansiktsvård då min hy alltid varit känslig för förändringar. Men jag är så glad att jag vågade ta detta steg och verkligen låta proffs hjälpa mig med att hitta rätt hudvård för just mig.

För dig som också har känslig hy – våga testa NYR. Produkterna är dermatologiskt testade, doftfria, alkoholfria och ekologiskt certifierade av Soil Association, precis vad känslig hy behöver! Ta gärna hjälp av deras proffsiga personal om ni bor i Sthlm – ni hittar dom på Högalidsgatan 34 här i Stockholm.

Jag är så glad att jag just nu även får dela ut min 15% rabatt på hela deras sortiment, så att du också kan hitta din hudvård för ett bra pris! Använd koden ”fitbylina15” för att utnyttja rabatten eller varför inte önska dig i julklapp? 🙂 Webbutiken hittar du här: www.eteritique.se eller klicka på länkarna för varje produkt!

Lycka till – jag hoppas du blir lika nöjd som jag!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.