Lina Spansk

Nowas sömnrutiner

Hej på er,

Jag får just nu många frågor kring hur Nowa sover numera. Så jag tänkte att jag skulle dela med mig lite av hur vi tänkt/tänker när det kommer till hennes sömnrutiner.

Tills bara för 3 veckor sedan har Nowa sovit inne hos oss i sovrummet, men nu har hon fått flytta in till sitt eget rum. Vi har inte samsovit, utan jag brukar alltid natta henne i stora sängen så att jag kan ligga bredvid henne, sen har jag alltid lyft över henne till sin spjälsäng som står på min sida av sängen. Där sover hon hela natten och jag lyfter bara över henne dom nätterna hon sovit oroligt pga förkylning eller liknande.

Men för ca 3 veckor sedan så flyttade vi över henne till sitt rum och hon sover numera där inne i sin spjälsäng. Vi har löst det hela med en extra säng där jag nattar henne, för att sedan lyfta över henne till sin spjälsäng. För oss har detta alltid funkat utmärkt och hon somnar vanligtvis på 10-30 min.

Hon har sedan ganska lång tid tillbaka (minns inte exakt, men skulle nog säga från 5-6 månader) sovit hela nätterna utan mat. Jag minns att jag ”slussade ut” ersättningen som vi gav på natten genom att blanda den svagare och svagare.

Hon somnar nu någon gång mellan kl 18-19 på kvällarna och sover sedan oftast hela natten fram till 06-07 på morgonen. Nu när hon varit förkyld har det varit besvärligare med flera vakna tillfällen. Men oftast sover hon bra hela nätterna.

På dagarna så sover hon vid två tillfällen fortfarande, ett tillfälle på morgonen, oftast mellan kl 09-10, och ett tillfälle på em, oftast mellan kl 13-14. Varje tillfälle varierar men är oftast runt 1 timme – 1,5 timme.

Jag försöker just nu vänja henne av vid fm sovningen då jag tänker att jag ska försöka förbereda henne inför förskolan som börjar i januari. Så min tanke att hon framöver ska sova vid endast ett tillfälle, men då lite längre. Vi får se hur det går! 🙂 Drömmen vore om hon käkade mat och sedan ville sova mellan kl 12-14 ungefär!

Hur ser era barns sömnrutiner ut? Vad funkar bäst för er med nattning?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.