Lina Spansk

Mina två favorit smoothie recept just nu!

Hej,

Jag får ofta frågor om hur min frukost och mellanmål ser ut, och jag har länge tänkt att jag ska dela lite av mina favoritrecept.

Häromdagen la jag ut en story på Instagram hur min frukost ser ut. Den har nämligen sett likadan ut de senaste 8 åren, haha rutinmänniska eller vadå? 😉 Jag äter havregrynsgröt med proteinpulver, blåbär (ibland hallon) och jordnötssmör. Till detta har jag oftast havremjölk, men kan även variera med mandel- och kokosmjölk. Såhär enkelt är det:

PROTEINGRÖT
40 g havregryn
30 g power plant protein oftast med smak av vanilj eller choklad. (älskar även kokos!)
30 g frysta blåbär
20 g jordnötssmör
1 dl havremjölk.

Värm havregrynen tillsammans med dubbla mängden vatten i micron på 2 min. Tag ut och rör direkt ned proteinpulvret. Toppa med frysta blåbär och en klick jordnötssmör! 🙂

Men någonting som jag verkligen gillar att experimentera lite med är olika smoothies! Även där tycker jag att just proteinpulver hjälper till att nå den fördelningen som jag söker i ett mellanmål. Så här kommer två favorit recept!

SALTED CARAMEL DREAM 
160 ml havremjölk
40 g power plant protein med smak av ”Himalayan salted caramel”
1 tsk kakaopulver
1/2 fryst banan
20 g jordnötssmör

Mixa alla ingredienserna i en mixer. Om du gillar din smoothies ännu krämigare så kan du tillsätta lite is.

ICED MOCHA 
80 ml mandelmjölk
80 ml kaffe (kallt!)
40 g phyto fire protein med smak av ”Iced mocha”
20 g mandelsmör
Is

Mixa alla ingredienserna i en mixer. Om du gillar din smoothies ännu krämigare så kan du tillsätta lite is. 

De proteinpulver som jag använder kommer alla från PranaOn. Jag hittade detta fantastiska varumärke för lite drygt 2 år sen och har sen dess inte rört något annat kosttillskott. Jag är en nörd när det kommer till innehåll och fördelningen och är därför så glad att jag hittade PranaOn. Enligt mig ligger dom helt rätt och dom är dessutom helt ekologiska och innehåller inga artificiella tillsatser. Något som för mig känns super viktigt när jag väljer kosttillskott.

PranaOn har flera olika typer av proteinpulver och dessutom en mängd olika smaker. Om man inte provat dom innan så rekommenderar jag starkt att köpa deras Trial-pack! Där får man en liten påse av varje smak och kan på så vis testa sig fram vilken smak som blir ens favorit innan man beställer hem en större påse.

De proteinpulver som jag har med i recepten ovan är två av dom smaker som jag gillar mest. Himalayan Salted Caramel hör till serien ”Power Plant Protein” medan Iced Mocha hör till ”Phyto Fire Protein”. Jag tänkte nu förklara skillnaden mellan dessa två serier så kanske du lättare kan göra ett val av vilken protein som passar just dig.

Power Plant Protein
Är en växtbaserad proteinkälla med tillsatta aminosyror för att optimera muskeltillväxt. Denna rena proteinkälla är fri från gluten, soja, GMO och fyllmedel.

Phyto Fire Protein
Phyto Fire Protein är ett växtprotein som hjälper till med vikthantering, aptitkontroll och fettförbränning. Dessa innehåller matcha grönt te, hallonketoner, L-karnitin och gröna kaffebönor.

Som ni ser så fyller dessa två serier två olika syften. Även om jag inte är ute efter någon viktminskning kan jag gott och väl unna mig en Iced Mocha ibland. Båda innehåller fortfarande en bra fördelning av protein, det är ”the add ups” som skiljer sig! Så man kan gott och väl blanda som man vill 🙂

Om ni skulle vilja prova dessa så låter webbutiken Eteritique mig just nu att dela ut 15% rabatt på hela deras sortiment. Använd bara koden ”fitbylina15” när du beställer! Här hittar ni hemsidan!

Ni som vågar testa, ni kommer INTE att ångra er. Ett måste för den som vill ha rena kosttillskott.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.