Lina Spansk

Vilken är den bästa resevagnen? Jag jämför YoYo+ eller Keenz Air Plus!

Hej!

Här kommer ett vad jag tror, efterlängtat inlägg. Jag har fått så många frågor kring de resevagnar som vi använt oss av vid våra utomlandsresor tillsammans med Nowa. Vi har haft möjligheten att jämföra Yoyo vagnen med en ny modell på marknaden som heter Keenz Scandinavia. I det här blogginlägget vill jag därför dela med mig av mina erfarenheter av vagnarna och hoppas att det kan hjälpa er som just nu letar efter rätt resevagn!

Lite bakgrund:

I april månad var vi på vår första utomlandsresa med Nowa och vi köpte då den väl omtalade resevagnen – Yoyo. Nowa var då strax över 4 månader och vi hade med oss både sitt- och liggdelen. Jag upplevde då att hon var för liten för sittdelen då den inte har ett fullt liggläge och jag gillade inte att hon var vänd framåt i den. Så jag valde att använda liggdelen under den resan. Liggdelen är vänd mot mig och där är det också fullt liggläge. Jag upplever dock att den är lite liten till storleken, den passade perfekt just då. Men en månad senare kändes det som att hon vuxit ur den. (Vilket kanske också är naturligt med liggvagn)

Nu under vår senaste resa till Spanien så hade vi istället med oss Keenz Air Plus, Nowa var nu lite äldre,  9 månader. Så nu upplevde jag inte att det var lika jobbigt att hon åker framåt som jag gjorde när hon var 4 månader. Men även om jag tar det i beaktning så tycker jag att Keenz Scandinavia passar oss bättre och har fler praktiska funktion. Det jag gillar mest med den är att den har fullt ligg och sitt läge, utan att man behöver byta ut delar av vagnen.

Men min sambo Kevin håller inte helt med. Så här kommer jag lyfta för och nackdelar med båda vagnarna och från både min och Kevins synpunkter, för att ge en så ärlig bild som möjligt! =)

Nedan ser ni +/- i med vagnarna i jämförelse mot varandra. En modell får plus och den andra automatiskt minus. Så ni tolkar mina värden rätt! =)

KEENZ AIR PLUS


PRIS: Babyland: 3499 kr (just nu kampanj 3199 kr) Klicka här för att komma till butiken.
+ pris: billigare modell

+ chassi: stort och rymligt med möjlighet till att stänga till. I nätmodell så man lätt kan se vart saker ligger och leta sig fram vid mycket packning.

+ sufflett: stor och går lång ned

+ sufflett luftgenomströmning: har en dragkedja längst bak där man kan öppna upp hela baksidan av suffletten så baksidan är helt i nät. Perfekt när det är varmt och man vill att luft ska strömma rakt igenom. De har även det i övre delen av suffletten.

+ ligg- & sittläge: fullt ligg- och sittläge i samma modell

+ fotstöd: fast fotstöd som kan fällas ut och in (ut när man vill att dom ska ligga ned, och ned när dom ska sitta upp)

+ kopphållare: finns att köpa till

– storlek: i jämförelse med YY så är denna modell större ihopfälld.

– på flygplatsen: inte lika ”välkänd” som YY på flygplatser. Vid vissa tillfällen har vi fått lov att visa att den uppfyller kraven för att ta med in på planet som handbagage. Dvs fälla ihop den och placera den i ställningen för handbagage.

– babyskydd: går inte att koppla på babyskyddet på vagnen

– passar alla: Nedtill vid chassit sitter en pinne på denna modell. Denna sparkar tyvärr både Kevin och svärfar i när dom går, det gör att dom inte kan rulla den bekvämt om dom inte håller armarna långt framför sig eller går på sidan av vagnen när dom rullar den. Jag märker inte av detta (jag är 167 cm lång). Kevin är 184 och svärfar 175 cm lång.

– kvalitet och standardkänsla: ger den ett medelbetyg i kvalité. Har funnit en del ”småmissar” där jag känner att det inte testats hela vägen. Bland annat deras märke Keenz som står tryckt i vit färg på vagnen, denna text har redan börjat nötas ut på vår vagn efter en resa (det trycket som är vid handtaget). Även överdraget i plast som är runt handtaget du håller i när du rullat har sina missar i att dom glider nedåt om man lutar sig mot vagnen,  man får då dra tillbaka dom upp på rätt plats igen. Inga stora missar och inget som egentligen påverkar vagnen i sig. Men det känns som en kvalité grej.

 

BABYZEN YOYO+


PRIS: Babyland: Duo vagn (sitt- och liggdel) 6199 kr (just nu kampanj 5999 kr) Klicka här för att komma till butiken.

– pris: dyrare modell

– chassi: mindre chassi och trångt. Vår skötväska fick inte plats under denna vagn. Går heller inte att stänga till. Dom har dock löst det med att man kan köpa en påse som man sätter fast bakom vagnen och som rullar på eget hjul – men den måste man köpa till 999 kr.

– sufflett: kortare sufflett som inte går hela vägen ned an rullar

– sufflett luftgenomströmning: ingen möjlighet till att öppna upp så att luften kan gå rakt igenom vagnen.

– ligg- & sittläge: sittdelen kan inte fällas ut till fullt liggläge, då måste man köpa till liggdelen och den passar endast mindre bebisar – under 5 månader (enligt mig).

– fotstöd: ingen fotstöd att fälla ut om man vill att bebis ska kunna ligga ned. Finns dock att köpa till för 399 kr.

– kopphållare: finns ingen kopphållare till denna modell.

+ storlek: liten när den är ihopfälld

+ på flygplatsen: välkänd på flygplatser, behöver aldrig kontrolleras att den får tas med in på planet.

+ babyskydd: går att koppla på babyskyddet på vagnen (finns adaptrar för de vanligaste babyskydden)

+ passar alla: passar alla att rulla, långa som korta ben.

+ kvalitet och standardkänsla: känns som bra kvalité och jag har inte hittat någonting där jag känner att dom tummat på kvalitén eller gjort ”småmissar”. Yoyo känns som en exklusiv resevagn med bra kvalité som håller.

 

Min sammanfattning:

Jag tror att om man har riktigt små barn – under 1 år – är Keenz vagnen både billigare och en bättre anpassad vagn. Har man äldre barn än 1 år så passar Yoyo vagnen minst lika bra, men till ett lite dyrare pris. Det man bör ta i beaktning när man jämför denna vagn är vem det är som ska rulla den mest. Då Keenz kan vara obekvämare att köra för dom som är lite längre.

Hoppas ni får användning av mina erfarenheter och hittar den resevagn som passar just er bäst!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.