Lina Spansk

Nowa har upptäckt två nya förmågor!

Nowa är nu 19 veckor gammal och den här veckan har jag sett två nya saker:

NUMMER ETT – Rulla rulla rulla är hennes nya melodi.
Hon vägrar att ligga still på skötbordet. Jag har på riktigt stått och bara stirrat på henne och undra vad som hände? Från en dag till en annan så ska hon helt plötsligt inte ligga still – ALLS. Innan har hon bara legat där avslappnat och skrattat åt mig lite då och då. Men nu kastar hon sig runt, ska hela tiden ligga på mage! Jag får verkligen hålla i henne för att klara av att få av /på henne kläderna och byta blöja! Någon som känner igen sig? Haha. Det har varit så i 4 dagar nu så jag börjar inse att det inte bara var en tillfällighet.
Hon är även börjat byta håll i sängen! När jag lägger henne så ligger hon med huvudet uppåt och fötterna nedåt. Nästa gång jag ska kolla till henne har hon flyttat sig 180 grader, så nu ligger hon med huvudet nedåt och fötterna vid kudden! Jag fattar knappt hur hon tar sig runt. Vi har Stokkes crib säng som är oval formad. Så hon borde ha lite problem där på mitten, men tydligen inte… Kanske blir en gymnast! =) (Dröm)

NUMMER TVÅ – Hon blåser bubblor med sitt eget saliv och gör pruttljud med munnen. Som att inte dregglet innan var nog så har hon nu börjar göra bubblor med sitt eget saliv. Haha. Dreggellapparna går just nu åt i rekordfart. Jag stod och beundrade henne idag och började fundera på om det kanske är mitt fel att hon gör just det ljudet. Jag brukar alltid göra pruttljud åt henne med tungan när hon ligger på skötbordet. Kanske är detta hennes försök att nu härma mig, haha! Isåfall måste jag byta ljud =)
Kevin kom hem igår och frågade mig, vad är det för konstigt ljud hon börjat med?! Hmmm… ingen aning vart hon kan ha fått det ifrån! =)

För varje vecka som passerar så känns det som att någonting nytt händer. Så roligt och jag älskar att följa hennes små små steg till att bli en egen individ. Så tacksam att vi i Sverige har så otroligt bra möjligheter när det kommer till föräldraledighet. Vill inte missa en minut tillsammans med henne i denna härliga period…

Tusen tack för er respons på min Instagram när det kom till test av smakportioner för Nowa. Vi fortsätter beta av nya smaker. Hennes favorit hittills: Helt klart gröt. Och morot. <3

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Hanna

  Hej! Skriver till dig från en nybliven mamma till en annan. Jag undrar lite hur det gick till när du började kunna ”gå utanför dörren” utan att ha med dig bebisen? Tex till frisören/gymet? Ammar du? Jag är helammande och känner mig otroligt låst. Börjar bli dags att fixa frillan och så småningom ta mig tillbaka till gymmet, men vill kanske inte behöva ta med bebisen varje gång. Speciellt inte till frissan, inte så kul att sitta i schamponeringen och hon börjar gallskrika… funderar lite på pump/flaska så min sambo kan lösa av mig med matningen ibland. Har du annars nå bra tips?

  1. Lina Spansk

   Hej!
   Jag lyckades tyvärr inte få till amningen. Så Nowa får flaska. Det gör det lite lättare för mig att smita iväg utanför hemmet utan att ha med mig bebis. Men det har bara hänt vid något fåtal tillfälle änsålänge. Just nu har jag med mig Nowa nästan överallt. Hon är alltid med mig på gymmet då jag har fördelen att vara på ett gym som tillåter barnvagn.
   Men jag har många vänner som ammar och de pumpar innan dom ska smita iväg. En del av dom tar även med pumpen och pumpar medan dom är borta, allting beroende på hur många timmar de planerar att vara iväg =) Man får försöka komma på vad som passar en själv och vad man själv mår bäst av. Jag har inga problem med att ha med mig henne överallt. Men jag förstår att inte alla känner sig bekväma med det. Vet inte om det var något vidare bra tips, hehe. Men att göra det som känns rätt för en själv. Ta hjälp av pumpen när du ska iväg =)