Lina Spansk

Helgens smaksensationer

I helgen fick Nowa vara med om sina första smaksensationer i livet!

Tidigare i veckan var jag i matbutiken och letade efter ideér för vad jag skulle kunna börja ge henne. När jag kom till hyllan med alla matburkar för barn fick jag nästan en chock! Det fanns så otroligt mycket att välja mellan och jag kände mig som en riktig nybörjare som till slut hittade lappen ”4 månader” på och kunde dra en lättnadssuck och fokusera på ett fåtal produkter. Det som fanns på hyllorna var en mix av olika smaker och jag har haft en tanke hela tiden på att hon ska få prova en sak i taget, bara för att se hur hon reagerar 😀

Så det slutade med att jag struntade i burkarna och plockade istället i banan, sötpotatis, morötter, blåbär och mango i kundvagnen istället.

I lördag så mosade jag bara en halv banan och gav henne lite på en sked. Det vart inga storartade miner, utan hon mer eller mindre vände bananklegget i munnen och spottade sedan ut det igen med en blick som sa ”vad var det där?!” So far so good.

Idag så testade vi mango och det verkar tyvärr inte alls varit någon hit. Efter att ha fått in mangomoset (som jag mixade till i en mixer med lite kokvatten) så kom första kräkningen. Det verkade tyvärr inte alls vara någon hit. Jag som trodde den skulle bli en favorit!

Nu har jag precis kokat lite morötter på spisen och tänkte ge dom ett försök imorgon! Spännande!

Kan inte fatta att hon redan blivit så stor att hon nu kan smaka på mat.. tiden går lite för fort! <3

Redo för första tuggan ??

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Malin - mammabloggare i UK

  Härligt med lite smakportioner! Här i England så rekommenderas det att man börjar med grönsaker istället för frukt och att man tar samma smak hela veckan innan man byter. De menar att den söta frukten kommer de mest troligt gilla ändå men att det är bra att vänja vid lite andra smaker först. Kokt potatis, ärtor, morot osv med en skvätt bröstmjölk eller ersättning i. Är så roligt hur snabbt de utvecklas! Man älskar alla nya steg men vill samtidigt stanna tiden ❤️

  1. Lina Spansk

   Det låter klokt faktiskt. Ska ta och testa det. Får bli en potatisvecka denna vecka 😉 Tack för dina tips! Kram <3

 2. Nat

  så skoj, heja heja heja er!!!!!!
  det är precis så där det är första månaden och det är HELT ok, de spottar ut, gör roliga grimarser, får ibland ont i magen och ibland bara skrattar de när man försöker mata. No worry, det vänder om några veckor, bara fortsätt en gång om dan med olika smaker hela tiden så kommer det ge sig.

  Banan blandat med blåbär eller hallon var en hit vill jag minnas för några av mina kiddoz

  Det är klart mest prisvärt att göra egna blandningar men kan vara enkelt att ta med en burk om man är på resande fot

  kram

  1. Lina Spansk

   Ja men vad bra att du skriver det, det var lite så jag tänkte. En smak per dag, sen får man börja om när ideérna tar slut 😀
   Ja det ska bli kul att börja mixa lite smaker sen, blåbär och banan kan nog bli en hit! Tack för tips <3

 3. MADDISENJ.SE - mode och föräldraskap

  Det är så spännande att ge sina små smakportioner, man får väldigt många roliga reaktioner,haha! Men läste någonstans att det kan ta mer än 10 försök innan en bebis fastnar för en konsistens eller smak så det är väl bara att testa på 😉 Ha en fin dag!

  1. Lina Spansk

   Ja, håller med, så kul! Ja men dåså, det låter logiskt, vi får fortsätta mata och hoppas att den sura/kräk-minen snart blir ett leende istället 😀 Kram!