Header Image

Lina Spansk

Vem är jag? Jag är en nybliven mamma som tillsammans med min dotter Nowa och sambo Kevin bor och arbetar med träning i den hårdtrafikerade staden Stockholm. Här på bloggen kommer ni får läsa om allt från blöjbyten till tekniker för benböj på gymmet. Ni kommer också få ta del av en hel del recept då jag har ett stort intresse för mat och bak! Även om ni ser mig skrikandes på gymmet eller i gruppträningssalen ibland så ska ni veta att jag en riktig mjukis på insidan, det kommer ni märka här. Hoppas ni följer med mig och hittar någonting ni gillar <3 [email protected]

RAW NÖTDRÖM – Recept

Publicerad,

Hej på er,

I lördags spenderade jag stor del i köket i ett försök till att komma på nya raw recept.
Jag brukar oftast arbeta med samma bas när jag försöker hitta nya recept och sedan tillsätta nya olika smaker. Den här gången blev det en nötdröm med både hasselnötter, cashewnötter och jordnötter. Så för er som är nötälskare, här kommer en godbit som är perfekt när sötsuget smyger sig på!

RAW NÖTDRÖM (16 st bitar)

Botten:
100 g hasselnötter
10 st urkärnade dadlar
1 msk kokosolja
3 msk raw kakao
1 nypa salt

Nötlager:
200 g blötlagda cashewnötter (24 h innan)
10 st urkärnade dadlar
30 g smält kakaosmör
2 msk jordnötssmör
1 tsk vaniljpulver

Topping:
80 g sockerfri choklad
20 g jordnötter
20 g hackade hasselnötter

 

Gör såhär:

1. Mixa alla ingredienser till botten i en matmixer till en kladdig massa. (Den är färdig mixad när den börjar fastna på sidorna i bunken.)
2. Tryck ut botten i en valfri form
3. Mixa alla ingredienserna i nötlagret i en matmixer till en jämn massa. Jag brukar köra den här delen lite längre tid för att den ska bli krämig och få bort de stora nötbitarna.
4. Lägg nötlagret ovanpå botten i formen. (Botten ska utgöra ca 1/3 och nötlagret restrerande 2/3 av kakan)
5. Smält chokladen och häll på den på hela kakan.
6. Toppa med nötter
7. Skär upp eller använd en form för att trycka ut 16 st bitar. Jag använde hårda plastark som jag rullade ihop för att trycka ut runda former ur kakan.
8. Innan servering tag resterna av chokladen och ringla lite längst med kanterna
9. ENJOY!

Funkar perfekt att förvaras i kylen i ca 7 dagar. Om du vill så kan du även frysa in bitarna och ta fram dom 5-10 min innan servering!

__________________________

Näringsinnehåll per bit:
Kcal: 281
Protein: 6 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 16 g

Jag räknar ut innehållet i alla mina recept med Lifesum appen. Vill du också ha ett bra verktyg för att hålla koll på vad du får i dig varje dag kan jag varmt rekommendera den. Jag har ett samarbete tillsammans med dom sen flera månader tillbaka och får därför erbjuda alla mina följare 30% rabatt på deras app. För er som är intresserade, så hittar ni den här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *