Lina Spansk

Vad hände med nattningen?

Nowa är nu snart 16 veckor gammal. Den sista månaden har verkligen sprungit förbi. Känslan har varit som att jag levt i en stor kärleksbubbla där jag njutit av varje sekund och uppskattat varenda liten detalj i vardagen, De rutiner vi skapat har rullat på bra och det har inte varit några som helst konstigheter med att lägga henne om kvällarna. Men nu… de senaste tre dagarna har någonting hänt. Helt plötsligt duger inte den gamla hederliga nattningen utan hon stretar emot allt hon har för att hålla sig vaken. Jag ser på hela henne att hon är supertrött och normalt sett hade hon somnat så fort jag lagt ned henne i sin säng. Men nu stretar, sprattlar och gnäller hon så fort det är dags för sängen. Precis som en trotsig tonåring som bara bestämt sig för att hon ska minsann inte sova, även om ögonen nästan rullar baklänges för att hon är så trött! Haha. Jag blir så full i skratt åt hennes miner.. det är en helt annan bebis. Nowa som normalt sett brukar vara kvällstrött och tokdeckar efter sista måltiden. Haha. Vem kidnappade min bebis?!

Är det någon av er som känner igen er i detta? Kan detta vara vad dom kallar för steg 3? Att intrycken nu blir så stora så dom har svårare att komma till ro?

Detta påminner mig om en kommentar som jag fick från en kollega när jag var gravid:
”När du tror att ni lyckats skapat er rutiner, så ändrar bebis på dom”
… och nu förstår jag vad hon menade. Bara att börja vänja sig antar jag 😀

Kram på er <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Anna

  Jag har en liten kille på 18 veckor som har varit precis så. Sövningarna tog lång tid, han vaknade varje eller varannan timme för att amma på nätterna. Han som alltid sovit bra och varit lättsövd :/ Nu tycker jag det verkar vara på väg att vända äntligen. En bekant med en bebis som är lika gammal hade likadant så det är nog nästa utvecklingsfas. Kram

  1. Lina Spansk

   Oh, tack snälla för ditt svar. Det var ännu värre idag! Skönt att höra att det troligtvis bara är en fas och att det förhoppningsvis går över snart. Nowa är 17 veckor idag, så det verkar stämma i tiden <3
   Stor kram!