Lina Spansk

Frukost för en bra start!

Vilken är din favoritmåltid under dagen? Min är definitivt frukost!

Varje morgon när jag vaknar så längtar jag upp till frukosten. Jag är en riktig rutinmänniska och äter därför i princip alltid samma sak, nämligen gröt. Enligt mig är det den bästa starten på dagen och också den frukosten som jag står mig längst på! Uppläggen kan variera, men det är knappast några storartade förändringar jag vågar mig på 🙂

Såhär gör jag min frukostgröt:

1 dl havregryn, lite salt och vatten – värm i micron i 2 min.
När den är klar knäcker jag ett ägg i den och rör om tills ägget har blandats och mosat till sig.
På det så strör jag blåbär och avslutar till slut med en full tesked jordnötssmör.
Till detta så häller jag på kokosmjölk eller havremjölk.

Detta blir så gott och det är en måltid som jag står mig på hela vägen fram till lunch! En bra kombination av både kolhydrater, protein och bra fetter. Visste du att havregryn är ett proteinrikt spannmål? och att det hjälper kroppen att hålla blodsockret och kolesterolet i balans?

Sedan jag började arbeta med kost och träning har jag insett att det är långt ifrån alla som äter frukost! För mig är det helt ofattbart, jag hade aldrig klarat mig hela vägen fram till lunch utan någonting i magen. Hur känner du för frukost?

Jag skulle vilja ge alla ”icke frukost ätare” en utmaning.. Bestäm dig för att du ska äta frukost varje dag under nästa veckan. På söndagen utvärderar du om du märkte någon skillnad på din energi och saker du orkar ta dig an innan lunchen… Kanske (och förhoppningsvis) kommer du tycka att det är det värt den där extra kvarten på morgonen.

Kram,
L

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.