Lina Spansk

3 fördelar respektive nackdelar med mammalivet

Hej,

Förra veckan fick jag ett meddelande från en tjej på Instagram som bad mig berätta om fördelarna/nackdelarna jag har upplevt med nya livet som mamma. Jag tyckte det var en super intressant fråga och vill därför skriva ett inlägg om det här 🙂 Det är en fråga som kanske alla bör ställa sig själv för att lära sig uppskatta vissa delar av livet ännu mer. Så här kommer mina tankar!

Tre saker jag uppskattar mest med nya livet som mamma:

 1. Att mitt fokus flyttats från mig själv till Nowa.
  Sen jag fick Nowa har jag insett att jag numera föralltid kommer vara nummer 2 (eller 3, 4..). Nowa kommer alltid alltid ALLTID i förstahand. Det är faktiskt skönt när allting helt plötsligt inte kretsar runt en själv och sin egen vardag, utan att det numera kretsar kring en liten människa som jag skulle hoppa över eld och vatten för.
 2. Att få vara mammaledig
  Innan jag fick Nowa trodde jag att det skulle bli en aning långsamt att bara gå hemma om dagarna. Men istället har jag verkligen uppskattat att få sätta resten av livet på paus! Detta är en av få tillfällen i livet man får möjlighet att göra det och lämna allt som heter jobb och stress för en stund. Det är ett tillfälle där man får stanna upp och njuta av att bara vara i nuet.
 3. Att se min dotter utvecklas
  För varje vecka som går så händer någonting nytt med Nowa, hon är under ständig utveckling, och just det är sååå roligt att få följa. Man känner sig stolt som en tupp för varje gång man ser att hon nu hanterar och klarar av någonting nytt. Det är så häftigt att se hur hon utvecklas till att bli en egen individ och att hennes personlighet börjar komma fram.

Tre saker jag saknar innan tiden som mamma:

 1. Den vardagliga spontaniteten
  Ibland kan jag sakna spontaniteten som det fanns mycket av i mitt liv innan jag blev mamma. Det var sällan jag visste hur en hel dag skulle se ut och jag kunde helt svänga om min planering om det behövdes. Med Nowa så är det hennes behov som går först, och passar inte det med mina spontana planer, så slopar jag idag dom, även om det spontana lät kul eller lockande. Klart att även mammalivet tillåter en viss spontanitet, men det kan numera betyda att någon mer måste ändra sina planer om jag ändrar mina 🙂
 2. Sovmorgon
  Jag är inte så morgonpigg av mig och skulle gärna börja dagen först vid 9 varje dag om jag kunde. På helgerna kan jag verkligen uppskatta en lång sovmorgon och känslan av att inte ställa något larm. Idag har jag ett livs levande larm som inte tycker det är lika roligt att mysa kvar under täcket på morgonen..
 3. Ensamtid
  Jag kan verkligen uppskatta egentid då jag är helt ensam. Sen jag blev mamma är jag väldigt sällan ensam. Jag älskar att ha Nowa nära mig och vill egentligen aldrig vara ifrån henne (ibland vill jag väcka henne när hon somnat), så det är kanske lite motsägelsefullt när jag säger att jag saknar ensamtid. Jag saknar även Kevin enormt mycket så fort han är borta på sina jobbresor och tänker då alltid, kom hem snaaart! Men med egentid menar jag korta stunder där jag är ensam hemma och helt kan fokusera på mig själv, utan att vaksamt hålla öronen öppna för ”Nowa-ljud”!

Hur känner ni? Vad uppskattar/saknar ni sen ni klev in i familjelivet? <3

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.