Hej på er,
Sen Nowa kom till världen har tid blivit en lyxvara! Jag vet med mig om att jag är riktigt dålig på uppdatera här just nu, men för varje dag som går så landar vi lite mer och mer här hemma och jag börjar finna fler luckor till fix här!
Jag fann en lucka häromdagen och passade då på att baka. Den här gången blev det improvisation av det som fanns hemma i skafferiet och jag måste säga att jag blev positivt överraskad när jag smakade resultatet. Jag vågar till och med säga att jag blev riktigt riktigt nöjd. Kevin, min vän Martina och min kära pappa har alla varit jurys och dom tyckte att den här var top 3 av mina RAW bakverk, den ni! 🙂 (Kan ha att göra med att nästan allting jag gör annars har med choklad att göra och min pappa är inget fan av choklad) Men dom två andra rösterna är starka!
Det här receptet blev väldigt saftigt, så för dig som tycker att rawrecept kan vara lite torra, så kommer här en dröm!
RAW KOKOS/SAFFRANS BITAR med Cookies & Cream topping (18 st bitar)
Botten:
100 g paranötter
100 g cashewnötter
16 st urkärnade dadlar
1 dl riven kokos
0,5 g saffran
en nypa salt
Topping:
200 ml kokosmjölk (på burk)
2 ROX proteinbars med smak av Cookies & Cream
Gör såhär:
- Mixa alla nötterna till en mjölig konsistens.
- Kärna ur de färska dadlarna och lägg ned i mixen
- Tillsätt resten av ingredienserna för botten.
- Mixa till en ”sticky” konsistens (den ska nästan fastna i sidorna på skålen om du använder dig av en matmixer.
- Tryck ut degen i en avlång panna
- Skär ner proteinbarsen till mindre bitar och lägg i en mixerskål.
- Tillsätt kokosmjölken
- Mixa till de två ingredienserna till en slät konsistens
- Bred ut toppingen på botten
- Ställ i kylen och låt svalna i ca 3 h
- Skär upp i bitar och servera!
Näringsinnehållet per bit: (Uträknat med Lifesum app)