Lina Spansk

Vinn över ditt sötsug!

16 av totalt 90 dagar hos nu passerat i min ”90 dagar utan socker” utmaning! Har du lyckats hålla dig? ? Isåfall GRATTIS, du har nu klarat den värsta tiden!

Kroppen har förmodligen skrikigt att du ska ta den där chokladkakan eller godisbiten nu i 14 dagar, men nu börjar den inse att den inte kommer få den och suget lugnar äntligen ner sig! BRA JOBBAT – Din hjärna är starkare än ditt sockersug!

Om du är en av dom som känner att det här känns hopplöst, hur ska jag klara ytterligare 74 dagar?! Ge inte upp, det finns bra alternativ när sötsuget kommer. Ni som hängt med mig här ett tag vet att jag är en nörd på att baka RAW. Jag älskar raw bakning av många anledningar, en av dom är att det går otroligt snabbt att baka då ingen tid i ugnen behövs. Vill du ha någonting gott på lördagskvällen kan du därför baka raw och njuta av ett sockerfritt bakverk! Så här kommer några snabba tips:

Vad kan jag söta mina bakverk med istället för vitt socker?

  • Banan. Bananer är rika på fruktsocker och väldigt söta att baka med. Banan tillsammans med exempelvis stevia kan helt ersätta det vita sockret.
  • Agave sirap. I motsats mot vitt socker så har agave sirap ett mycket lågt glykemiskt index, därav påverkas inte ditt blodsocker i samma utsträckning som med vitt socker. Agavesirap passar bra till chokladbak.
  • Dadlar. Dadlar är väldigt söta och är super för att ersätta vitt socker, det gör även att bakningen blir lite kladdigare.
  • Sötningsmedel. Exempelvis Stevia som är ett naturligt sötningsmedel. Tänk bara på att Stevia är ca 200 ggr sötare än socker, så använd bara en liten mängd när du bakar.

Du kan även:

  • Ersätta choklad med kakaonibs. Kakaonibs är krossade, råa kakaobönor och innehåller inget socker som chokladen vanligtvis gör.
  • Ersätta vaniljsocker med vaniljpulver. Vaniljpulver är malda vaniljstänger och innehåller inget socker.

Är du en av dom som missat 90 dagar utan socker utmaningen så är det inte försent att hoppa på! Det är ca 75% kvar av utmaningen, så börja idag! ??

Kram,
L ❤️

C83B2BBE-2C56-4737-A343-51FF704869AA

Stevia, Agave sirap och dadlar är bra substitut till vitt socker!

860FF5AD-D3CE-4DFB-8C8B-F5BA48A12502

Mina favorit kakaonibs från CocoVi och Bourbon vaniljpulver.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.