Lina Spansk

RAWBITES MED CHOKLAD OCH JORDNÖTSSMÖR

Hej,

Under årets mörkaste dag igår så passade jag på att julbaka hemma. Det blev saffransknutor med vaniljfyllning och en rawbites med choklad och jordnötssmör. Min tanke var också att göra nya raw saffranskakor, men jag räknade fel när jag var på Ica och kom hem med alldeles för lite saffran, så det får bli en annan dag!

Ni var många som undrade om receptet på rawbitesen, så här kommer det! 🙂

Processed with VSCO with a5 preset

RAWBITES MED CHOKLAD OCH JORDNÖTSSMÖR (30 bitar)

Botten:
200 g naturella cashewnötter
20 st dadlar
2 msk kokosolja
6 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Topping:
150 g crunchy jordnötssmör
200 g 70% sockerfri choklad
25 g hackade hasselnötter

1. Mixa nötterna i en mixer till fint mjöl.
2. Tillsätt dadlar, kakao, kokosolja, vaniljpulver och salt. Mixa allt tills en fast mix som går att trycka ut. (Gör ett nyptest och se om det håller ihop, annars kör lite till eller tillsätt lite mer kokosolja)
3. Press ut botten i en långpanna.
4. Bre över jordnötssmör.
5. Smält chokladen över ett vattenbad och häll sedan chokladen över jordnötssmörlagret.
6. Strö på hackade hasselnötter medan chokladen är smält.
7. Låt svalna och placera sedan i kylen i ca 1-2 timmar innan du skär upp i bitar.
8. Enjoy!

Kan förvaras i kylen 5-6 dagar, alternativt i frysen under en längre tid. Perfekt att ta fram ur frysen när man blir sugen, låt bara tina ca 15-20 min innan servering.

Näringsinnehåll per bit:
Kcal: 149
Protein: 4 g
Kolhydrater: 10.3 g
Fett: 10.1 g

Jag använder mig utav Lifesum appen för att räkna ut näringsinnehållet för alla mina recept!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.