Lina Spansk

Mindre än en månad fram till jul, vad hände?

Idag slog jag upp min nya almanackan och fick en chock! Det är första advent om exakt en vecka! Va? Är det bara jag som inte alls hänger med? Vad hände med hösten? Det är mycket som har hänt denna höst, kanske är det därför jag nästan rentutav missat att den har passerat förbi i ett svisch.

När jag var lite yngre så var jag inget riktigt fan av julen. Jag är uppvuxen med skilda föräldrar och det har bidragit till att jag behövt pendla många mil varje jul för att hinna med att vara med alla. Oftast har man inte så många dagar ledig under julen, så många gånger har jag känt att julen känts stressig, och inte så rogivande som man alltid tänker sig den.
Men de senaste åren har min uppfattning kring julen förändrats. Jag uppskattar julen på ett helt nytt sätt. När man skalar bort all julstress som tyvärr är svår att komma ifrån precis innan, så är julen en tid som är avsatt för att vara med sina nära och kära. Min familj, som många andra, är utspridda över landet med många mil mellan oss, men på julen så möts alla under samma tak. Det tycker jag är super mysigt och är en tid jag verkligen uppskattar.

Någonting annat som jag också uppskattar med julen och förberedelserna inför den är julbaket. Det är ett annat tradition som bidrar till att träffa nära och kära. Jag och mina vänner har som tradition att varje jul köra ett stort julbak tillsammans. Vi bakar saffransbullar, dricker glögg och snackar skit en hel dag. Så mysigt, och vem älskar inte saffransbullar! <3 Förra året bakade vi saffransbullar med mandelmassa fyllning och även en annan variant med vit choklad. Undra vad det blir i år? Någon av er som har något bra tips? 🙂 Receptet på saffransbullarna vi bakade förra året, hittar ni här.

00D774DC-7350-4A99-B554-D1B2991C1AC3C5C5A8F9-F72E-40FD-93F9-D69AD40248BD

Bilder från förra årets mästerverk! 

Förra året försökte jag och Kevin att hitta några roliga jultröjor för att spicea upp julen lite till. Men vi var ute alldeles för sent, jag minns att varenda jultröja var slutsåld på nätet. Kanske ska överraska honom med en i år, någon som har något roligt tips på var man kan hitta tröjor med lite blinkande lampor eller liknande? 😀 Desto nördigare desto bättre! 😉

MAKE-G_Womens_GIF_1600px_1800x1800jultroja-2018-for-tva-jul

Undrar om Kevin skulle uppskatta om jag beställde hem den till höger 😉

Jag gjorde en snabb sökning och hittade även dessa träningstights, kanske kan vara något för adventspassen från och med nästa vecka, vad tror ni? 😉 Den som vågar får en julklapp! 😉

fitnessklader-se-jul-s-julleggings-6549305983033_1090x

Hoppas ni hinner njuta lite av den lilla snön som kommit och att ni hinner få lite julkänsla denna vecka. Jag ska verkligen försöka komma ikapp och börja planera lite inför julbaket 🙂 Har ni några roliga recept så dela mer än gärna med er!

Kram <3

Sponsrat inlägg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Lina Spansk

      Jag känner igen mig så väl! Tidigare har jag alltid velat dra iväg över jul och nyår. Men i år ser jag faktiskt fram emot en jul hemma, beror nog på lilla Nowa 🙂 Men en resa nu i mitt i mörker är aldrig fel! Hoppas du kommer iväg och kan njuta av tiden innan jul här hemma <3