Hej på er,
Jag har tidigare delat med mig av ett recept på RAW SNICKERS BARS (se recept här). De blev så populära här hemma att jag nu försökt att hitta ett lite ”enklare” recept som ger fler bitar, så de räcker längre! 🙂
Den här har ett nytt krämigt lager ovanpå, gjord på banan som sötningskälla. Receptet ger ca 16 st bitar med en kladdig choklad raw botten och en krämig jordnötssmör topping. Perfekt att ta fram och bjuda på när man får besök hemma!
RAW SNICKERS CHUNKY BITES
Botten:
2 dl paranötter
2 dl jordnötter (saltade)
20 st urkärnade dadlar
1 dl kakao
1/2 dl kakaonibs
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
Topping:
4 st bananer
2 dl jordnötssmör
1 dl kokosolja
1,5 msk kakao
Garnering:
1,5 dl lätt krossade jordnötter (saltade)
50 g sockerfri mörk choklad (85%)
Gör såhär:
- Börja med botten. Mixa alla nötterna i en matberedare till en fin massa. Tillsätt sedan dadlar, kakao, kakaonibs, vaniljpulver och salt. Mixa tills det blivit en kladdig massa som håller ihop när du pressar ihop den i handen.
- Tryck ut botten i en rektangulär form, använd bakplåtspapper i botten om du enklare till kunna få ut den efteråt. Det går bra även utan.
- Gör nu toppingen. Skala och skär upp bananerna i lite mindre bitar och lägg dom i matberedaren. Tillsätt jordnötssmör, kokosolja och kakao och mixa till en krämig och jämn konsistens.
- Bred ut toppingen jämt fördelat i formen.
- Krossa nu jordnötterna lite lätt i en påse. Jag använde mig utan baksidan på en osthyvel för att krossa nötterna till lite mindre bitar. Strö sedan över dessa jämt över toppingen.
- Om du vill, smält 50 g sockerfri mörk choklad och ringla över nötterna.
- Ställ in i frysen och låt stå ca 4 timmar.
- Ta ut ur frysen, skärm upp i ca 16 st lika stora bitar.
- Servera och njut!
Bitarna förvaras i fyren och plockas fram några minuter innan servering.
Näringsinnehåll (per bit):
Kcal: 318
Protein: 7.4 g
Kolhydrater: 21.4 g (varav 13.9 g naturligt socker)
Fett: 22.6
Botten
Topping
Färdiga Snickers chunky bites med garnering i ugnsform
Wow vad gott!
Måste testa detta. Tack för tips!