Header Image

Lina Spansk

Vem är jag? Jag är en nybliven mamma som tillsammans med min dotter Nowa och sambo Kevin bor och arbetar med träning i den hårdtrafikerade staden Stockholm. Här på bloggen kommer ni får läsa om allt från blöjbyten till tekniker för benböj på gymmet. Ni kommer också få ta del av en hel del recept då jag har ett stort intresse för mat och bak! Även om ni ser mig skrikandes på gymmet eller i gruppträningssalen ibland så ska ni veta att jag en riktig mjukis på insidan, det kommer ni märka här. Hoppas ni följer med mig och hittar någonting ni gillar <3 contact@linaspansk.se

RAW KANELBULLAR

Publicerad,

Hej,

Äntligen har vi börjat landa lite i nya lägenheten och ikväll hittade jag för första gången sen vi flyttade hit lite tid till raw bak! Eftersom det är kanelbullens dag idag var jag sugen på att prova någonting nytt och fann då ett recept som jag inspirerades av. Mitt i baket så gick min mixer sönder, min trogna mixer som hjälpt mig med så många raw bakningar, gav till slut upp. RIP. Men skam den som ger sig, handmixern fick lösa sista delen! Allting tog lite längre tid än planerat, men det var värt det! 🙂

1ECF8E00-11A3-404C-9D66-2C4349BC58EE

RECEPT RAW KANELBULLAR (ca 10 st bitar)

Rullen:
1 dl cashewnötter
1 dl mandlar
1 dl hasselnötter
12-14 st dadlar
1,5 msk kokosolja
1,5 msk kanel
1,5 msk kardemumma
2 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Fyllning:
12-14 st dadlar
1,5 msk kakao
1 msk kokosolja
1 tsk agave
lite salt

Gör såhär:

  1. Mixa alla nötterna i en mixer till fint mjöl
  2. Tillsätt kanel, kardemumma, vaniljpulver och salt – blanda ner
  3. Tillsätt de urkärnade dadlarna och kokosoljan – mixa till en kladdig konsistens. (Degen ska fastna på sidorna av mixern när den är klar) Om den känns för torr så tillsätt lite vatten.
  4. Tryck ut degen till ca 1 cm tjock rektangel form, med hjälp av plastfolie
  5. Gör nu iordning fyllningen, mixa allt tillsammans till en kladdig smet och bred ut på rullen
  6. Rulla ihop vid långsidan och låt rullen ligga i frysen ca 45 min
  7. Ta ut och skär upp i 10-12 bitar

Perfekt att spara i frysen tills när man blir sugen! 🙂

CB5520BC-C675-4736-BB4F-29472D921E2D

Processed with VSCO with a5 preset

5E25ED30-E0AE-4BD2-9225-E9BAC67A6106 A4F7A0B6-4F01-4383-A625-67987AE69673

Processed with VSCO with a5 preset

1 Kommentar

  1. isabella jedler

    MUMS! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *