Lina Spansk

Flyttdags – vilket golv är finast?

På fredag är det äntligen dags!

Vi ska då skriva på de sista papperna innan vi får nycklarna till vår nya lägenhet. Det ska bli så skönt att äntligen få sätta igång. Eftersom jag bara blir tyngre och smidigare för varje vecka som går just nu, så ska det bli skönt att äntligen få det överstökat. Förhoppningsvis hinner vi få iordning allting någorlunda innan det är dags för lilltjejen att titta ut!

Jag kom ihåg på mitt första möte med barnmorskan.. Hon ställde då mig frågade om hur mitt liv såg ut just nu. Jag frågade undrande på vilket sätt hon menade, och hon svarade:
”Ja, men jag tänker främst på om du har många bollar i luften just nu. Många blivande föräldrar bestämmer sig nämligen för att flytta, eller helrenovera huset, precis när man fått veta att man blir gravid. Och min starka rekommendation till det är, gör det inte.” Haha 🙂

Men här är vi, mitt i en flytt de sista veckorna! Såklart att det kommer gå bra, men jag börjar förstå vad hon syftade på när hon sa så. Jag börjar längta efter ett lugn. Det kanske faller sig naturligt när man är här på sluttampen.

Som tur är har vi köpt en lägenhet som vi inte kommer behöva göra särskilt mycket ändringar med nu när vi flyttar in, förutom en grej, golvet i hela lägenheten! Inte vi, men en firma ska hjälpa oss med detta. Så idag åkte jag in till en golvbutik för att bestämma färg, och det kommer bli sååå fint!

Just nu ligger det ekparkett i hela lägenheten, som vi bestämt oss för att behålla, men slipa om och vitlasera. Längtar tills allting är klart och vi äntligen kan flytta in! Arbetet kommer pågå ca 1 vecka, så i slutet på nästa vecka, borde vi börja kunna flytta in!

Vi har också lite shopping att göra, bland annat ska vi hitta en ny soffa, nya barnmöbler och möbler till vårt lilla kontor. Både jag och Kevin arbetar ganska mycket hemifrån så vi kommer nu äntligen få en egen avdelning för detta! Har ni tips på några schyssta kontorsmöbler, så hit me! 🙂

 

En ton som påminner om denna, bestämde vi oss för, vad tycker ni? 🙂 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria

    När jag flyttade till ny lägenhet för några veckor sedan så gjorde jag om den brunfärgade ekparketten genom att slipa och sen vitlasera. Blev riktigt bra, mycket bättre än jag trodde det skulle bli. Han som gjorde det använde sig av Osmos produkter och använde den vitaste färgen som heter snö. Först vattnade han golvet för att det skulle bli ännu vitare innan. Efteråt lägger man på en hårdvaxolja där man kan välja olika finish på, jag har matt, det blir helt klart snyggast plus tåligare för golvet då märken kommer synas mindre. Lycka till!

    1. Lina Spansk

      Åh tack för tipsen! Vi bestämde oss också för en vit färg med matt hårdvaxolja! Hoppas att vi ska bli lika nöjda! 🙂