Lina Spansk

RAW – Choco Peanut Dream

Förra veckan fick jag tips från en av mina följare att man ska äta mycket dadlar inför förlossningen. Det sägs nämligen att kvinnor som äter dadlar inför sin förlossning får en kortare förlossningstid samt råkar ut för färre förlossningskomplikationer.  6-7 dadlar om dagen, under de fyra sista veckorna av graviditeten sägs det! Vare sig man väljer att tro på detta eller inte, så är det alltid gott med rawbak, och detta är ytterligare en god anledning till att njuta av bakverken! Så här kommer passande nog ett RAW recept! Jag tror jag tar den säkra sidan före den osäkra och börjar redan nu …. 😉

 

RAW – Choco Peanut Dream

100 g cashewnötter
10 st urkärnade färska dadlar
3 msk kakao
1 msk kokosolja
1 msk jordnötssmör
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver

Topping:
100 g sockerfri mörk choklad (70%)
krossade hasselnötter

Mixa alla dessa ingredienser i en matmixer tills det blir en kladdig massa, det får gärna sätta sig lite utefter kanterna, då vet du att den är klar.
Rulla bollar i valfri storlek och lägg på en tallrik. Smält den sockerfria chokladen över ett vattenbad och rulla bollarna först i den smälta chokladen, sedan direkt i krossade hasselnötter.
Lägg upp på tallrik och stoppa i kylen i ca 40 min innan servering.

SUPERGODA! ENJOY <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Bianca

  Hej Lina!
  Jag är forskare och tyvärr måste jag säga att det finns absolut ingen vetenskap bakom detta. Det är samma som att säga att tranbärjuice specifikt behandlar urinvägsinfektion.

  1. Lina Spansk

   Hej Bianca,
   Tack för att du delar med dig! Du har säkert helt rätt. Det finns många myter kring graviditeter, troligtvis saknar dom allra flesta helt vetenskap bakom sina teorier. Jag är en skeptiker till många, men den här tyckte jag var rolig, och lyfte mest för att jag älskar rawbakning. Kanske hoppades jag någonstans att det skulle ligga liiiiiite sanning i denna, för vem vill inte hitta en anledning till att äta mer dadlar?;)