Lina Spansk

Semesterfokus: Träning

Hej,

Igår var dagen här som jag gått och längtat efter, semester!

Senast jag var på semester var i februari när vi var på Bali och sedan dess har det varit en intensiv period med fokus på arbete. Jag arbetar idag inom olika branscher, vilket är helt underbart då jag får en stor variation med vad jag gör, men det blir också väldigt intensivt.
Jag arbetar heltid som konsult inom fastighetsbranschen, men också deltid tillsammans med mina PT-klienter och Barrys gruppklasser. Jag älskar kombinationen av mina yrken, ett av dom är helt bundet till en dator och kontorslivet. Medan det andra är min största passion, träning. Kombinationen av dessa två är helt optimalt för mig. Ett stillasittande yrke och ett annat som innebär rörelse och flås! Men som alla vet så kan vi tyvärr inte förlänga dygnets 24 timmar, så veckorna kan se rätt intensiva ut för min del. Men älskar man det man gör, så får man det att fungera.

Men nu är det alltså semester, och min kropp behöver det. Min hjärna har gått på högvarv under en period med så mycket vilja och tankar på vad jag ska göra, men med så lite tid att hinna med allt!

Under semestern nu ska jag verkligen prioritera mig själv. Det är någonting jag under dessa senaste månaderna blivit lite slarvig med, och någonting som jag värderar högt. Jag säger det till alla mina tjejer på gymmet, ”du måste ta dig tiden att prioritera dig själv”, men jag vet att det inte alltid är superenkelt. Men man får försöka så gott man kan. För alla behöver vi tid till att ta hand om oss själva, så att vi kan fortsätta leverera och framförallt må bra.

Denna semester kommer jag spendera största delen i Spanien. Både jag och Kevin älskar Spanien och återvänder alltid dit så fort ett tillfälle ges. Där kommer jag prioritera lugnet. Jag kommer fokusera på träningen, att varje dag, i lugn och ro, utan tidsplanering, ta mig tiden till att ge min kropp det den behöver. Styrketräning, promenader i solen, simning och yoga! Jag ser fram emot att ge mig själv den tiden och njuta av värmen samtidigt.

När det kommer till styrketräningen får jag idag en del frågor om jag har gjort några förändringar sen jag blev gravid. Svaret är ja, det har jag absolut, men det är inga stora förändringar. Jag tränar inte längre mage, som jag annars är ett stort fan av. Mina magmuskler har nu separerats, och det gör att jag inte längre kan köra på som vanligt när det kommer till just magövningar. Men det finns andra övningar att göra, som stärker upp den inre bålmuskulaturen, och det är dessa övningar som jag just nu fokuserar på.

Jag kör fortfarande ben och överkropp, nästan precis som vanligt. Där jag behövt göra förändringar är i de övningar magen är vägen helt enkelt. Maskiner som jag tidigare kört där magen varit pressad mot en dyna fungerar såklart inte längre, inte heller övningar där jag normalt ligger på mage. Dessa har jag istället bytt teknik på. Man kan luta sig med bröstet mot dynan istället, eller bara byta till exempelvis cable övningar, där du kan göra mycket utan att ha stödet mot magen.

Nu under semester hoppas jag kunna uppdatera er här lite oftare än jag gjort de senaste månaderna, vad vill ni läsa? 🙂 Skriv gärna till mig om det är någonting speciellt som ni vill att jag lyfter!

Kram på er!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.