Lina Spansk

Ångest över utebliven semesterträning?

I totalt 16 dagar har jag och Kevin rest runt på Bali och vi har totalt lyckats to oss till gymmet NOLL gånger under dessa dagar.

Jag har tidigare fått frågan från några av er hur jag ser på min egen träning, om hur jag påverkas av sociala medier och om jag någonsin känner ångest över träningen. Alla dessa frågor är viktiga och nu blev ett bra tillfälle att beröra just detta.

Träningen har mer eller mindre varit min största passion under många år och har därför format mig mycket i vem jag är och hur jag lever. För lite drygt 3 år sen nu var jag som mest aktiv i mitt tävlande och då var fokuset på att utmana mig själv och mina egna gränser när det kommer till både träning och kost. Idag är fokuset ett helt annat, nämligen hälsa och långsiktighet. Jag tränar idag för att bygga en stark kropp, ett hälsosamt inre och såklart ett hälsosamt och snyggt yttre. Annat vore att ljuga. Men det viktigaste här är att jag idag tränar för att uppnå mina personliga mål. Inte för att passa in i en bedömningssport och dess ramverk på hur en kvinnlig fysik ska se ut.

Jag är glad att jag gjort denna resa och jag ser idag tillbaka på min tävlingssatsning med stolthet. Jag tog några fina platser på pallen men framför allt så hade jag vad som krävdes mentalt för att pusha mig till den gränsen jag kroppsligt var på. Det är coolt, och någonting som jag är stolt över. MEN, viktigt, det är inte hållbart, inte långsiktigt, och framför allt inte hälsosamt i längden. Vilket är mina tyngsta värderingar idag, långsiktighet och hälsosamt.

Jag har idag äran att hjälpa tjejer med deras utmaningar när det kommer till träning och kost. Det är fantastiskt när man får chansen att arbeta med någonting man brinner för, så tacksam och glad för det. Min största målsättning med alla de PT-klienter jag tar mig an, är att vi tillsammans ska hitta en långsiktig plan för att nå hållbara och långsiktiga resultat. För enligt mig är det just den långsiktiga planeringen som avgör dina resultat. Korta pauser, eller tillfälliga förändringar för kortsiktiga mål längst med vägen, är inte det som kommer avgöra i längden! Och det är just detta som jag vill belysa i detta inlägg..

Under Bali resan har jag fått en del frågor kring just detta, hur det kommer sig att vi inte tränat under semester, och om jag upplever ångest över utebliven träning. Svaret är faktiskt enkelt, nej. För jag vet att en tillfällig paus inte kommer påverka mina resultat i längden! Jag har ingen ångest av att ibland ta pauser från träningen. Det är OK. Det är den långsiktiga planeringen som avgör! Anledningen till att vi inte gymtränade under våra 16 dagar på Bali är att vi aldrig fann något gym som verkade intressant, och då fick det vara. Istället njöt vi av Bali och det som kunde upplevas där under dessa semesterdagar. Promenader, surfning (vilket förövrigt kan vara världens bästa axelpass!) och vila! Gymmet står här hemma och väntar, och jag vet med all säkerhet att jag kommer stå där nere i min älskade grotta (Deltagym) och i ett energifyllt Redroom på Barrys nu när jag är tillbaka i Stockholm!

Så våga bryta av ibland. En stressad kropp är ingen samarbetsvillig kropp. Se till att lyssna på den. Ge den träning, men också vila. Ge den hälsosam mat, men även en cheat meal då och då. Utsätt den för situationer då den tvingas prestera, men ge den också stunder av total återhämtning.

Jag har även fått frågan om hur jag påverkas av sociala medier och om det i sin tur någonsin ger mig ångest över träningen. Och svaret här är också nej. Jag känner ingen press på att jag måste ha en viss form på mina sociala medier. Jag tränar för att jag gillar det och jag delar med mig på sociala medier för att jag hoppas på att inspirera någon! Jag vet att det tar ca 20 bilder innan du hittar en som du är nöjd med, så är det för alla. De bilder som tar sig upp på sociala medier är bara en bråkdel av alla hundratals bilder som raderas. Ha alltid med dig det i tankarna, det är dom bästa bilderna som visas upp. Dom andra raderas. Så jämför dig aldrig med någon. Använd istället det du ser som inspiration!

Vi alla är unika, det är något väldigt fint med det. Vi står alla inför våra egna utmaningar i livet. Se till att ta dig an dina och inspireras av folk som tar sig an sina! Glöm inte det viktigaste, ge dig själv cred för när du lyckas! Innan du ger dig på nästa…

<3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.