Lina Spansk

BALI – we are here!

Nu är vi äntligen här!

I fredags kväll påbörjade vi resan mot Bali. Men resan höll på att få ett slut innan den ens hade börjat..

Framme på Arlanda och väl framme vid incheckningsdisken så märker vi snabbt att tjejen som ska hjälpa oss checka in väskorna börjar skruva lite obekvämt på sig. Hon tar upp telefonen och börjar ringa en massa samtal. Korta, kryptiska meningar får hon ur sig innan hon till slut lägger på och meddeladar oss att hon har ett mindre roligt meddelande till oss. Planet är överbokat, och vi, som är nästan sist in till incheckningen står därför utan plats.
Först uppstår en lite tystnad då jag tror att hon skojar, hon måste skoja. Hur är det ens möjligt? Men det är ingen skämt. Tjejen beklagar men förklarar att vi givetvis ska få en ersättning, och en ny resa, men dagen därpå. Då förstår vi att detta är faktiskt allvar, hon menar att vi inte ska få åka iväg. Ungefär precis då, vaknade vi till. Efter en 15 min lång diskussion hade hon till slut lyckats lösa två platser åt oss. Fråga mig inte hur. Men vi kom iväg. Flygbolaget vi reste med heter Emirates och ett välkänt flygbolag, men tydligen händer detta ofta, iallafall enligt tjejen bakom incheckningen. Om det är sant är det hemskt, för den känslan man känner när man står där och får höra att man inte kommer med, trotts att man bokat detta i månader, är en känsla av att man blir väldigt illa behandlad. Jag fick en dålig upplevelse av Emirates innan jag ens hunnit sätta mig på flyget.

Väl på flyget, på väg mot vårt först stopp Dubai, så får planet vända i luften, 30 min kvar till landning. Piloten meddelar att på grund av dimma kan vi just nu inte landa i Dubai så vi får vända om flyget. Ja det är sant, 1 timme och 45 min extra, var vi ute och flög. Tillbaka en bit upp mot Sverige för att sedan vända igen. Vår mellan landning var på 2,5 timme. Så vi klarade vårat byte med 45 min. Men den där bensträckaren och matbiten vi tänkt äta, den försvann.

Nu så, sista biten kvar av resan. 8 timmar och 15 min från Dubai till Bali, och det är här det vänder. Ett halvbokat plan gör att vi kan få fyra säten var under hela denna långa resa. Väl uppe i luften bäddar vi lyckligt ner oss med filtar och kuddar och lägger oss raklånga på sätena. Magi. Gissar på att det tog ungefär 10 min innan vi båda sov..

Sista delen av resan gick alltså väldigt smärtfritt, men det tycker jag vi var värda med tanke på första halvan! 😉

Framme i Bali så tog vi första bästa taxi till hotellet. Vår 18 timmars resa känns nu i kroppen och vi vill bara till hotellet och slänga av oss packningen. 15 minuter i taxi och vi är äntligen framme på hotellet i Jimbaran! Vi betalar taxin och inser väldigt snabbt hur blåsta vi har blivit på priset, men vi är för trötta för att orka bli arga, och skrattar lite åt hur lycklig den mannen måste ha varit när han stack iväg. Han fick ungefär 10 ggr det vanliga taxipriset!

Vi checkar in på vårt första hotell på denna resa, JAMAHAL private resort & Spa, och känslan är magisk redan vid första steget in. Vi välkomnas med välkomstdrinkar och en vänlig man som tar hand om vårt bagage och incheckning. Vi kommer att spendera två dagar här, på detta fantastiska hotell. Stay tuned..

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.