Lina Spansk

COOKIE DOUGH RAW COOKIE

Fredagar är min favorit dag, vet ni varför? För fredagskvällar är den dagen på veckan som jag väljer att unna mig någonting extra. I veckorna försöker jag alltid sköta kosten men när fredagen kommer så unnar jag mig att äta precis det jag känner för. Det är det perfekta avslutet på veckan! Måndag till fredag fokuserar vi alla fullt ut på att hinna med allt i livet, jobbet, träningen och det sociala! Så när fredagskvällen kommer är det så skönt att bara få släppa allt. Hem och laga god mat tillsammans med min älskade sambo, få duscha, hoppa i mjukiskläder och krypa ner i soffan! Det är fredag det!

Ni som känner mig vet att jag alltid försöker hålla mig borta från vitt socker, även under mina ”unna-sig-dagar”. Så jag älskar därför att baka själv, RAW style. Dels för att jag ÄLSKAR nötter och choklad, men också just för att slippa suget som man får dagarna efter att man ätit vitt socker. Jag känner verkligen av när jag ätit någonting med vitt socker, nästa dag blir super jobbig då jag går runt och är sugen på någonting gott hela tiden!

Igår testade jag ett nytt recept, på RAW kakor med chokladfyllning. Receptet blev super bra, en cookie dough deg i botten med mustig chokladtopping! Det bästa med sådana här bakelser är att man inte klarar av att äta allt för många. Två av dessa kakor räckte för mig, sen var jag proppmätt! Här kommer receptet!

COOKIE DOUGH RAW COOKIE 10-12st

Botten:
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
2 msk jordnötssmör
1.5 msk kokosolja (rinnande, värm om det behövs)
1.5 msk agave sirap
1 tsk kanel
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt

Topping:
1 burk med kokosgrädde (skaka inte, ta ut det översta ”gräddiga”, vattnet ska inte användas)
3 msk kakao
1.5 msk agave sirap
lite salt

Hur gör jag?
Mixa cashewnötterna och havregrynen i en matmixer till fint mjöl. Häll över till en bunke och blanda i jordnötssmör, kokosolja, agave sirap, kanel, vaniljpulver och salt! Rör ihop till en cookie dough deg.

Fördela degen ner i mindre muffinsformar, tryck ut i botten.

Blanda ihop toppingen i en bunke, kokosgrädde, kakao och agave sirap och lite salt, rör till en jämn smet.
Fördela ut toppingen i muffinsformarna!

Ställ i kylskåp i 45 min, sen är dom redo att avnjutas!

Hoppas det ska smaka! Ha en mysig helg och ta hand om er!

Kram! <3

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.