Lina Spansk

Planera din träning – få bättre resultat!

Godkväll!

Måndagen är över och min vecka startade något tuffare än vanligtvis. De senaste två nätterna har jag verkligen haft svårt att sova. Jag som annars brukar somna ganska lätt har dessa två nätter kämpat med att dels somna, och när jag väl gjort det, att komma ner i djupsömn. Jag har ibland perioder när jag hamnar i dessa dåliga vanor. Det brukar alltid vara perioder då jag har för många bollar i luften samtidigt. Men just nu kan jag inte ens förmå mig att skylla på det, för jag har det relativt lugnt i min vardag. Jobbet, träningen och vardagslivet rullar på bra och i lagom takt.

Jag brukar alltid se till att äta mina ZMA tabletter när jag kommer till dessa perioder. Zink och Magnesium sägs ha en lugnande effekt på kroppen och ge en bättre sömn. Men jag vet faktiskt inte om det hjälper tillräckligt dessa perioder. Någon av er som besitter något bra husmorsknep? Jag har försökt med lugnande teer, att läsa och att lyssna på ljudbok. Men ingenting har hittills funkat!

Inatt låg jag och funderade länge på min egen träning. Hur jag ska lägga upp den de kommande veckorna för att behålla motivationen och för att plocka fram ”sommarformen” som vi så fint kallar den om 4 veckor.  Därför har jag nu gjort en planering. Jag behöver struktur och planera min egen träning för att jag ska hålla mig motiverad. Har man ett tydligt mål är det så mycket lättare att följa. Så mina kommande veckor inför semestern kommer se ut ungefär såhär:

Pass 1 : STYRKA TUNGT – BEN & RUMPA

Pass 2: STYRKA – AXLAR/ARMAR/MAGE

Pass 3: STYRKA TUNGT – RYGG

Pass 4: HÖGINTENSIVT – BEN & RUMPA

Pass 5: LÖPINTERVALLER

Pass 6: STYRKA – RYGG/AXLAR/MAGE

Totalt sett fyra stycken styrkepass och två högintensivt, varav en är tanken att köra löpintervaller. (Vi får se hur det blir med den!) Jag föredrar i alla lägen styrketräning före konditionsträning och anser att man inte behöver köra så mycket konditionsträning för att plocka fram linjer. Men däremot anser jag att vi alla behöver lite pulsträning för hjärtats skull, för hälsan, för att må bra. Så därav försöker jag under vissa perioder få in lite extra av just detta. Annars tycker jag man förbränner lika bra under ett styrkepass som ett konditionspass, även om känslan inte är densamma alla gånger!

Hoppas på större lycka med sömnen inatt!

Godnatt, kram!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.