Älska att baka

Påskiga macarones!

Påsken är min favorit högtid! Våren är på gång och det mörkaste mörkaste är avklarat för den här gången, löv it! Vi åker alltid ut till mormor och morfar på Yxlan och äter gott och umgås. Längtar!

Här kommer ett recept på macarones med citronfyllning. Sött, segt, syrligt, mmm, allt i en enda liten kaka!

Macarones tillhör de mest avancerade bakverken att få till men GE INTE UPP! Övning ger färdighet som det så fint heter. Kolla in filmen för lite bra tips.

I samarbete med Recept.nu och Risenta!

Se & Gör!

1 citronskiva (att rengöra bunken med)

125g mandelmjöl

225g florsocker

4 normalstora äggvitor

25g strösocker

gul pastafärg

Smörkräm:

100g rumsvarmt smör

1.5dl florsocker

1 citron, saft och skal

 

 

1.Separera äggvitorna, låt dem stå i rumstemperatur över natten med plast över.

2.Blanda florsocker och mandelmjöl och sikta alltihop så stora bitar försvinner. Väg igen och sikta i lite mer mandelmjöl så vikten blir korrekt.

4.Vispa äggvitorna hårt i en separat bunke tills den går att vända upp och ner.

5.Vispa i sockret i äggvitesmeten, lite i taget. Tillsätt pastafärgen.

6.Vik försiktigt ner marängsmeten i mandelblandningen. Vänd om med stora luftiga tag.

7.Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut 2 cm stora runda klickar på plåt med bakplåtspapper (som du fäst med lite smet).

8.Dunka plåten hårt i bänken, så slipper du toppar på dina macarons. Låt stå i minst en timme. Grädda inte makronerna innan de har satt sig, då spricker de!

9.Grädda i 160 grader i 10-12 minuter.

10.Ta försiktigt loss makronerna från plåten när de svalnat något.

10.Rör/vispa ihop smörkrämen med valfri smaksättning, spritsa eller bred ut den på varannan makronhalva. Lägg ihop makronerna försiktigt.

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.