Älska att baka

Mjuk pepparkaka!

Jag är ingen ”sockerkakslover” men mjuk pepparkaka och morotskaka är stora undantag! Den här härligheten har jag mycket kryddor i, ska det va så ska det va! Jag tror hela Vällingby doftade jul när den gräddades, hihi!

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

200g smör
3 dl fet mjölk
1 msk ingefära
1 msk kanel
1 msk nejlika
1/2 msk kardemumma
5 dl vetemjöl
3.5 dl råsocker
2 tsk bikarbonat
2 ägg
1 dl gräddfil

1. Pensla formen med smält smör och sätt ugnen på 175 grader.

2. Blanda smör, mjölk och kryddor i en kastrull och värm tills smöret smält. Låt svalna.

3. Blanda socker, mjöl och bikarbonat i en bunke och vispa bort alla klumpar.

4. Häll över smörblandningen och vispa om till en ganska tjock smet.

5. Tillsätt gräddfilen och äggen, vispa snabbt ihop till en jämn smet.

7. Häll i smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40-45 minuter. Testa med en sticka.

8. Låt kakan vila i 10 minuter innan du stjälper upp den. Låt svalna helt

IMG_1612.JPG
Alla smaker kommer fram mycket mer när kryddorna får värmas upp!

IMG_1613.JPG
Sätt fart på vispen så alla klumpar försvinner.

IMG_1614.JPG
Redan nu doftar det så gott så jag funderar på om jag ska strunta i att grädda kakan och bara sleva i mig smeten!

IMG_1616.JPG
Vispa så du ser att smeten blir jämn och fin.

IMG_1617.JPG
Skjuts in i ugnen!

IMG_1618.JPG
Färdiggräddad! Nu får den svalna en stund och sätta sig i formen innan jag vänder på den lilla nätta pjäsen.

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Carro

      NordicWare märket på formen! Så himla bra form! Tung, sprider värmen suveränt och jämnt!

      Mmmm, låter himla gott hörru! Saffranskaka med citron, mmmm

Comments are closed.