Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Ett kakfat fyllt av kärlek

Publicerad,

Toscabullar

Caroline Ahlqvist

Caroline Ahlqvist
Jag hade nästan behövt en Tena när vi fotade, hahaha!

Nu så! Här har ni resultatet av min och Fredriks bakbonanza i måndags!
En härlig Mandelkrok, Kondisbit i form av en Kladdkakebotten med chokladmousse och blåbär och Kanelbullar med tosca!

Mandelkrokar
Mandelkrokar! Recept av Fredrik och det hittar ni HÄR!

Och så har ni mitt recept här:

Kanelbullar med tosca

Toscabullar
Ca 25 bullar

20g ekologisk jäst
1 msk mortlad kardemumma
5 dl ljummen fet mjölk
1 dl Ljus sirap
1 ägg
13-15 dl vetemjöl
200g rumsvarmt smör
1.5 tsk salt

Fyllning:
200g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
4 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk vetemjöl

Tosca:
1 dl strösocker
1 dl grädde
1 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
200g mandelflarn

1. Blanda alla ingredienser utom smör och salt och jobba snabbt ihop tills degen släpper bunkens kanter.

2. Tillsätt smör och salt och knåda in i degen. Jäs till dubbel storlek under plastfilm.

3. Kavla snabbt ut degen på mjölad bänk till en stor rektangel. Gegga ihop allt till fyllningen och bred på hela degen. Rulla ihop till en lång korv och dela i 25 delar. Lägg bullarna i bullformar och jäs övertäckt i muffinsplåt i några timmar tills degen studsar tillbaks när du petar till bullen med fingret.

4. Tosca:
Koka ihop socker, grädde, sirap och vetemjöl i några minuter så det tjocknar en aning. Rör ner mandelflarnen. Klicka ut en rejäl klick tosca på varje bulle och grädda i 230 grader i ca 10-12 min.

IMG_1557.JPG
Har du ingen muffinsplåt så kan du stadga upp formarna med lite folie, annars försvinner formarna som platta papper under bullarna och det ser mycket finare ut om bullarna reser sig på höjden!

Toscabullar
Så himla gott med ett knäckigt täcke på!

Jag längtar redan efter nästa härliga tillfälle i köket tillsammans! Vi kompletterar varandra så jäkla bra och vi har samma bakfilosofi, bra råvaror, ekologiskt, mycket smak och att ha det roligt längs med vägen från deg till färdiga bakverk! ❤️❤️❤️

2 Kommentarer

  1. Vilken underbar kväll!!! Vi ses snart igen finaste du! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *