Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

O vilka bullar vi brassade då!

Publicerad,

IMG_9675-0.JPG

Idag har det varit en sån där dag som förlänger livet med några år. Det måste den bara ha gjort för den var så härlig!

I morse susade jag till Vallentuna för att lämna kidsen hos farsan. Idag skulle det nämligen bakas sötebröd hos Camumma i Åkersberga igen! Längtar längtat längtat! Vi körde ju en bakdag för några veckor sen och då var det bröd och tårtor som var i fokus.

Moss hängde med och låg utanför bagarstugan hela dan och spanade medan vi bakade järnet så det doftade i hela Norrort. Kransar, längder, bullar med fyllning, bullar utan fyllning och wienerbröd. Vaniljkräm, äppelmos, kardemumma, mandelmassa och vaniljsmör hade vi att jobba med som fyllning och topping. Herregud, det blev en lätt lunch och lite mer bastant fika 😉

IMG_9688.JPG

IMG_9678.JPG

IMG_9679.JPG

IMG_9684.JPG

 

 

IMG_9694.JPG

IMG_9676-0.JPG

IMG_9701.JPG

Tack för ännu en härlig dag idag Catarina! Småkakor nästa gång kanske?

 

Imorgon lägger jag ut ett superbra recept på wienerbröd så ni har nåt roligt att göra i köket i helgen =) God natt!

8 Kommentarer

  1. Hej

    Kan du inte ge lite tips på hur man gör FINASTE bullarna o längderna. Inte själva receptet men hur man ”viker”. Tack för en jättetrevlig blogg.

    Kram

    • Hej!
      Jamen det ska jag absolut göra! Tänkte filma nån dag men måste nog vänta tills kidsens sommarlov är slut så jag får vara ifred, hehe. Loooovar att göra ett bullinlägg med massa olika varianter av vikningar och snurror! Tack för tipset!

  2. Vilken mysig dag 🙂
    Något tips på bullfyllning med mandelmassa i ? 🙂

    • Mmmm, mandelmassa tycker jag passar till så mycket! Jag brukar blanda det med choklad, riven eller ganache, bär av olika slag, hallon, krusbär, jordgubbar, sylt, mos eller bara vanilj, kardemumma eller kanel! Bara att rocka loss och testa det du har hemma!
      Lycka till och hör gärna av dig om du kläckt nån ny härlig kombo!

  3. Hej!
    Förlåt men vad stårr brickan/plåten på (bild 1)? Ser ut som att den flyger haha!
    :’-D

  4. Sorry, bild 2.

  5. Hahahahaha! Jaha. Trodde nästan det var magi! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *