Det här är en mjuk kaka som är lätt att svänga ihop och som är så god så klockorna stannar! Gör den i en springform eller dubbla receptet om du vill göra den i långpanna och dela i rutor. Receptet kommer från farsan min. Han bakade den till caféet på tennisklubben för några år sen och den var absolut kidsens favorit!
2 ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Glasyr:
100g smör
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 dl kokos
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Tillsätt vatten och sikta ner mjöl och bakpulver. Vänd om med stora tag så smeten behålls luftig.
3. Smörj formen och häll i smeten. Grädda i 175 grader i ca 35-45 min beroende på ugn och tjocklek på form. (Om du dubblar receptet och fyller i långpanna så grädda i 200 grader i 15-25 min.) Låt svalna.
4. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull och sjud sakta upp under omrörning tills sockret löst sig och den tjocknat härligt. Låt vila en stund och svalna något innan du brer den över kakan. Strö över kokos!
Jag älskar Silviakaka. Passar perfekt när man vill ha något mer än en sockerkaka. Mitt recept görs i långpanna och är utmärkt när man ska bjuda många på kalas.:)
http://helenasmatresa.blogspot.se/search/label/Mjuka%20kakor
Allt gott,
Helena
Tack Helena!!!
Det är super med recept sim man kan baka stort av! Så man kan bjuda många
Hej Caroline!
Silviakakan är verkligen mina barns favorit…Gör dubbel sats glasyr för att den ska bli extra goood!
Tänkte bara tipsa dig om en amerikansk blogg (du kanske har varit inne på den?)efter det att jag läste att du gillar jordnötssmör i bakning. Nåt som amerikaner ju är proffs på.
Kolla in browneyedbaker.com. Den tjejen har många bra recept och tips!
/Malin
Tack Malin! Vad gullig du är!
Jag måste absolut kolla in den sidan, kanske får ännu mer inspiration!
Ha en härlig vecka!