Inte den bästa bilden men det var så dåligt ljus vid vår monter och swisch swosch så var tårtan slut!
Jag mortlar alltid Turkisk peppar när jag vill ha lakritssmak på nåt jag bakar. Jag är liksom inte så lakritsaktig av mig. Men det är ju som att svära i kyrkan när man står på Lakritsfestivalen och brassar tårta på scen så jag var tvungen att kasta mig in i lakritsdjungeln. Vad smakar bra? Hur mycket av varje? Sötlakrits, salt, salmiak, lakritsrot hit och dit. Mycket med det hela. Jag köpte iallafall Lakritsextrakt och salmiakpulver på Panduro.
Receptet på tårtan hittar ni här! Gör exakt enligt receptet men skippa kaffet helt, både i smeten och frostingen.
Fyllning:
350g rumsvarmt smör
4 msk Lakritsextrakt
1.5 tsk salmiaksalt
8 dl florsocker
2 msk mjölk
1. Vispa smöret vitt och pösigt i hög hastighet.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och fortsätt vispa på hög effekt!
3. Bred på alla bottnar och avsluta med att dekorera tårtan med chokladfrostingen.