Ca 30 st
225g rumsvarmt smör
3.5 dl farinsocker
1.5 dl strösocker
2 stora ägg, rumsvarma
1 tsk vaniljpulver
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
6.5 dl vetemjöl
Rivet skal av två citroner
1 dl rostade hasselnötter
150g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smöret smidigt.
3. Tillsätt allt socker och vispa ca 5 min då det blir lite fluffigt.
4. Knäck i äggen, ett i taget.
5. Blanda alla torra ingredienser och citronskal och tillsätt i degen och knåda den smidig.
6. Hacka nötterna och chokladen. Jag brukar skaka den hackade chokladen i ett durkslag så alla småsmulor försvinner, annars blir kakorna tigrerade.Knåda in allt i degen.
7. Tag en glasskopa och skopa upp små bollhalvor på plåten med stort mellanrum. Ca 8 kakor per plåt.Grädda ca 17-20 min.
8. Låt dom svalna på plåten ca 10 min innan dom förflyttas till galler.
Gottgottigottgott!!!
Hihi, tack Bella!
Ojojoj vad gott med Polarbröd!
Har du testat att rosta dom..sjukt gott med bara smör på
Hej Carro. Dessa kakorna ser gudomligt goda ut. Jag är precis som du och älskar att baka. Just nu håller jag på att skriva lite egna recept på bröd och tycker det är superkul. Igår gjorde jag egna polarbröd. Så gott och mycket nyttigare än det köpta åt barnen. Missade tyvärr det mesta av dig på tv men såg iaf när du vann och ser framemot att klköpa in din bok 🙂 Keep up the good work! Kram Bella
Åh vad kul Sandra! Tack så jättemycket! Baka som en galning nu!
åh vad gott! jag fick din bakbok i julklapp och är förälskad. riktigt bra jobb! 🙂