När jag bakar pepparkakor tycker jag egentligen att degen är godare än den färdiga kakan, hehe. Den här kladdkakan är baserad på vit choklad och så en massa kryddor som doftar jul! Kladdig i mitten, precis som min älskade pepparkaksdeg! En liten klick grädde och rårörda lingon till, mmmmmmm.
200g smör
200g vit choklad
4 ägg
2 dl råsocker
3 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1.5 tsk malda nejlikor
1.5 tsk ingefära
50g flagad mandel
1. Smält smöret och tillsätt hackad vit choklad. Smält ihop.
2. Vispa ägg och råsocker pösigt och häll ner i smörblandningen.
3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten och rör om så allt blandas jämnt.
4. Smörj en 24 cm springform och häll i smeten. Grädda i ca 20 min i 175 grader. Kakan ska fortfarande vara geggig i mitten om du testar med en sticka. Låt svalna helt i formen. Frys gärna in över natten så den sätter sig helt innan servering.