Header Image

Älska att baka

Caroline Ahlqvist är vinnare av Hela Sverige Bakar 2013, författare till bakboken "Älska att Baka" och här i bloggen bjuder hon på mumsiga recept och baktips men också annat från sitt liv som morsa, sambo, massör, träningsälskare och matte. Kom gärna med frågor om bakning eller skrik till när ni tycker nåt är bra eller dåligt. Nu kör vi!

Lakritskola

Publicerad,

Lakritspulver hittar du i lite här och där i vissa matvarubutiker eller på nätet. Sök på lakritspulver eller lakritsgranulat!

Lakritskola
Ca 50 st

100g smör
2.5 dl grädde
1.5 msk lakritspulver
1/2 tsk salt
2 dl glukossirap
3 dl strösocker

Lakritspulver

1. Koka ihop smör, grädde, lakritspulver och salt.

2. Koka samtidigt ihop glukossirap och strösocker i en stor, tjockbottnad kastrull till 160 grader. Använd termometer.

3. Tag av sockerkastrullen från värmen och häll sakta i gräddblandningen. (Ta bort vaniljstången.) Det kommer bubbla och fräsa som tusan så var försiktig! Ställ tillbaks kastrullen på plattan och koka upp på medelvärme till 124 grader. Rör om sakta då och då så det inte bränns i botten.

4. Häll kolasmeten i en 20*20 cm form klädd med bakplåtspapper. Strö över lakritspulver och låt svalna och stelna i några timmar.

5. Skär i valfri size och slå in i bakplåtspapper. Sjukt gott!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *