Älska att baka

MANDELKNÄCK med smak av apelsin och vit choklad


Ca 30 st

150g sötmandel
100g smör
2.5 dl rörsocker
2 apelsiner, skalet + saft av en.
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl grädde

Garnering:
100g vit choklad
50g mörk choklad

1. Koka smör, socker, apelsinsaft och skal, vaniljpulver, sirap och grädde till 125 grader. Rör om då och då så att det inte bränns i botten.

2. Lägg i mandlarna och häll smeten i en 20*20 cm form klädd med bakplåtspapper. Låt svalna.

3. Smält chokladen var för sig och bred den vita chokladen över hela knäcken. Låt stelna och spritsa sedan den mörka chokladen i snygga mönster på!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carro

    Gör kulprovet! Tag en tsk smet och droppa ner i ett iskallt glas vatten. Den konsistensen som kulan har, den får den om du avslutar kokandet då. Jag kör ALLTID med en termometer! 120 grader=mjuk härlig kola att slå in i papper, 125 fastare kola!

Comments are closed.